FFS: Black Butterfly

SPANIA/PERU 2006
Regi Francisco J. LOMBARDI Prod. Fausto Producciones Cinematográficas Språk Spansk Undertekst Engelsk Spilletid 118

Peru, år 2000. Den unge, idealistiske lærerinnen Gabriela (Melania Urbina) er på skoletur med elevene sine da hun får sitt livs verste beskjed: Hennes forlovede, Guido (Dario Abad), har blitt funnet drept i sengen. Guido jobbet som dommer og ville korrupsjonen i landet til livs, en praksis som har blitt stadig mer utbredt under president Alberto Fujimoris politiske regime. Gabriela mister all livsgnist og er på sammenbruddets rand. Sjokket blir ikke mindre da hun blir møtt med skandaløse avisforsider som antyder at Guido ble drept av sin homofile elsker.

Hun bestemmer seg for å oppsøke journalisten for å få renvasket sin døde forlovede. Den tidligere stjernereporteren Angela (Magdyel Ugaz) har gitt fullstendig faen i det meste og slukker sin tabloide tilværelse med alkohol. Hun har nærmest blitt presset av sin redaktør til å skrive saken om Guido, slik at den fremstiller ham i dårligst mulig lys.

Konfrontert med Gabrielas sinne og sårbarhet innser Angela hvilken posisjon hun har satt seg selv i. Tross motsetningene finner de to kvinnene vilje til å søke sannheten bak drapet, en sannhet som tar dem med inn i Perus innerste maktkamre. På sin jakt etter sannheten blir Gabriela også involvert i Dotty, en kvinne som står farlig nær toppen av det korrupte, politiske hierarkiet.

Og det er nettopp kjemien mellom hovedrolleinnehaverne som er mye av drivkraften i Black Butterfly. Regissørveteran Fransisco J. Lombardi er her tilbake med en til tider foruroligende og grafisk ubehagelig spenningsfilm om skitten politikk og en hevn som skal gjennomføres, koste hva det koste vil.

Både Melania Urbina og Magdyel Ugaz har vunnet priser for sine roller, og Lombardi var nominert til Grand Prix de Amériques under fjorårets festival i Montréal. kk

Legg til ekstern kalender…