FFS: Dai Nipponjin

JAPAN 2007
Regi MATSUMOTO Hitoshi Prod. RealProduct Språk Japansk Undertekst Engelsk Spilletid 113

Dette er en film som er helt umulig å beskrive, men som du sent vil glemme. Idet man tror at man har sett det aller snodigste og særeste fra Japan, så dukker det plutselig opp en rykende fersk film som vrir og vender på alle forventninger. Et dokumentarteam følger den tafatte og taperaktige Dai Sato i hans hverdag. Den bustete og ikke akkurat velkledde Sato leder teamet rundt om i huset hans, som på utsiden er nedskriblet av obskøn og fornærmende grafitti. Det skjer lite, følelsen av kjedsomhet melder seg og man undres på om det er en dokumentar eller en mockumentar. Men akkurat når publikum begynner å vri seg i stolen og oppmerksomhetsnivået rettes mer mot popcornbollen enn lerretet, får plutselig får Sato en telefon fra forsvarsdepartementet og filmen tar helt av. De villeste ting skjer, alt presentert med den største selvfølge og tidenes pokerfjes.

Med noen filmer får man den aller beste opplevelsen ved å vite minst mulig. Dette er i aller høyeste grad en av dem. Grunnet den store overraskelsen kan det dessverre ikke sies mer. Gjør deg klar for årets merkeligste japaner!

Daj-Nipponjin er regissør Matsumoto Hitoshis første film, og hans spiller også hovedrollen som den tafatte Dai Sato. Matsumoto har tidligere spilt i en rekke av Japans mest populære tv-serier. kk

Legg til ekstern kalender…