FFS: Getting Home

HONG KONG/KINA 2007
Regi ZHANG Yang Prod. Filmko Pictures Språk Mandarin Undertekst Norsk Spilletid 110

Midt under en fuktig aften i festlig lag faller Zhaos arbeidskamerat plutselig død om. Zhao har tidligere gitt kameraten et løfte, og det akter han fremdeles å holde. Han har lovet at vennen skal begraves på hjemstedet sitt. Problemet er at det er over 1000 mil dit og Zhao er blakk. Zhaos tragikomiske odyssé, bokstavelig talt med et lik på ryggen, er både bittersøtt og befriende morsom. Så hjelpesløs som Zhao på mange måter er, blir resultatet av prosjektet hans avhengig av den støtte og hjelp han vil få av de mennesker han møter på sin vei, eller i hvor stor grad han vil bli direkte motarbeidet. På denne måten blir også dette en film om endringene i dagens Kina. Et Kina hvor man like gjerne kan støte på topp moderne vestlige luksusbiler langs veiene som en oksekjerre.

Regissør Zhang Yang bruker også roadmoviens muligheter til å portrettere det kinesiske landskapet og de fysiske endringene moderniseringen fører med seg. En obligatorisk tur innom den gigantiske Three Gorges Dam er ikke påklistret. Filmen formidler den stahet, stolthet og verdighet Zhao legger til grunn i utføringen av sitt litt spesielle prosjekt og sin spesielle reise. Det hele er vakkert filmet og med nydelig musikalsk akkompagnement.

Getting Home vant den økumeniske juryprisen under årets filmfestival i Berlin og hovedkonkurransen under årets Kosmorama-festival i Trondheim. olr

Legg til ekstern kalender…