FFS: Sakuran

JAPAN 2007
Regi NINAGAWA Mika Prod. Asahi Broadcasting Corporation (ABC) Språk Japansk Undertekst Engelsk Spilletid 110

Sakuran er en fargesterk og dramatisk beretning fra et japansk bordell. Fotograf Mika Ninagawa, datter av den berømte japanske teaterregissøren Yukio Ninagawa, debuterte tidligere i år med Sakuran på filmfestivalen i Berlin. Filmen hadde da allerede fått mye oppmerksomhet i Japan på grunn av sin ekstravagante og smakfulle fargebruk og jazz-/rock-soundtracket av den hjemlige pop-diva Ringo Shina. Sakuran er basert på en manga av Moyoco Anno, og forteller historien om Kiyoha som selges til et bordell som barn.

Kiyoya vokser opp til å bli en trassig kvinne som nekter å jenke seg for noen, heller ikke for menn. Men hennes medfødte talent for elskovskunsten gjør henne til en stor suksess, og snart overtar hun rollen som oiran (høyest rangerte prostituerte). Fantastisk prestasjon av hovedrolleinnehaver Anna Tsuchiya (Kamikaze Girls) gjør filmen til høyst severdig opplevelse. Filmen drar også paralleller mellom dagens hysteriske idol-dyrking og den populariteten en konkubine kunne ha i tidligere tider i Japan. Kiyoha oppdager at livet på toppen av rankinglisten ikke er så tilfredsstillende som hun først trodde. Filmen har høy kimonofaktor og frekke konkubiner som ikke går av veien for å ødelegge for hverandre. Sakuran kan best beskrives som en visuell eksplosjon av en film som helst bør nytes på det store lerretet.

Manus er skrevet av Yuki Tanada som tidligere har skrevet og regissert den fabelaktige komedien Tsuki to Cherry (Moon & Cherry). Med både kvinnelig regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver er filmen i japansk målestokk intet mindre enn en sensasjon. tlå

Legg til ekstern kalender…