Er gata for alle? Temamøte om retten til det offentlige rom.

Klippet fra Oslo Kristelige Studentforbunds hjemmeside :

Vi inviterer til stor temakveld om et tema som er blitt et av våre hjertebarn. Byrådsleder Erling Lae, Arild Knutsen fra Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN) og Torhild Breidablikk fra Fransiskushjelpens oppsøkende gatetjeneste (Fratello) stiller til debatt.

Rusavhengige og hjemløse jages i byens gater og nektes tilgang til offentlige steder. Kan vi godta det? Hva gjør dagens politikk med menneskeverdet til en av samfunnets svakeste grupper? Hva kan vi gjøre?

Forundet har engasjert seg i tematikken siden et temamøte i fjor høst med Ole Martin Holte i Fransiskushjelpen. En gruppe i forbundet gjennomførte i vår flere aksjoner på gateplan med plakater og flyveblader, til svært varm respons. Vi fulgte opp våre erfaringer med en kronikk i Aften i april, hvor vi ville gjøre folk oppmerksomme på den nedverdigende situasjonen byens rusmisbrukere må leve under, og tok til orde for opprettelsen av et egnet værested for rusavhengige. Byrådsleder Erling Lae svarte med motinnlegg i Aften. Nå følger vi opp diskusjonen med temamøte.

Vi håper at forbundere og andre interesserte stiller opp mannssterke til en inspirerende kveld om et viktig tema!

NB: Denne kvelden begynner vi kl 18:00, ikke 19:30 som vi pleier
Les Forbundets debattinnlegg i Aftenposten

Erling Laes motinnlegg her

Arild Knutsen foreslår innendørs værested og skrev dette som bystyrekandidat for Oslo Byaksjon.

Erling Lae:

Arild Knutsen:

Legg til ekstern kalender…