EFTERKLANG (DK) Supp.: Peter Broderick (US)

Det knurrer, knaker, knistrer med melodiske sfærer rundt eller oppå, om du vil. Efterklang vil ha deg inn i ders galakse. Efterklang er på mange måter som islendernes Sigur Ros. Det som skiller Efterklang og Sigur Ros er at Efterklang heller litt mer mot det elektroniske. Det er cinematisk elektronika. Det kan og dras koblinger til Cinematic Orchestra, Plaid og Boards of Canada med “bilder” + en dæsj håp.

Efterklang har holdt på siden 2001. De slapp sin første EP “Springer” . Ikke så lenge etter ble de signet på The Leaf som slapp deres første langspiller “Tripper” i 2004. Tilsammen hadde de med seg tilsammen 33 gjestemusikere. I 2007 har de allerede sluppet en miniplate og det siste albumet deres er rett rundt hjørnet i Norge.

Live kommer Efterklang virkelig til sin rett. De er en kjerne på fem, men har alltid med seg noen musikere. Denne gang har de med seg 4 andre. Blant annet han som skal varme opp: Peter Broderick fra USA. De bruker også visuelle virkemidler. Få band klarer å gjøre det like bra på scenen som på skive. Det klarer Efterklang. Musikken minner deg om at det finnes en bedre verden der ute ett sted og de tar deg med.

Albumet som er rett rundt hjørnet bærer tittelen “Parades”.

Legg til ekstern kalender…