Lyster/Richardsen «A minor place»

Eva-Cecilie Richardsen har gjennom mer enn 10 år utviklet en særegen stil og er i dag en av våre mest toneangivende koreografer. De fleste vil kjenne henne fra det fruktbare samarbeidet med videokunstner HC Gilje i Kreutzerkompani som de to stiftet i 2000. Høsten 2007 markeres imidlertid oppløsningen av Kreutzerkompani med deres siste visning av forestillingen «I got places to go, right?» under CODA .

Høstens premiere blir således første produksjon i en ny konstellasjon ledet av koreograf Eva-Cecilie Richardsen. Akkurat hva dette innebærer, er for tidlig å si nå. Men med tre imponerende produksjoner fra 2006 friskt i minne, ser vi med spenning fram til en ny premiere!

Richardsens kompaniarbeide startet allerede i 1997 med Demodans. I tillegg har hun koreografert for ulike teatre, og spesielt har hun utmerket seg med arbeidet for Carte Blanche til Festspillene i både 2003 («Flimmer») og 2006 («Natürtro»). Richardsen har gjennom alle disse 10 årene hatt en meget høy aktivitet, og i dag består hennes arbeid av 20 større danseverk.

Kreutzerkompani mottok i fjor Oktoberdansprisen, den største og mest betydningsfulle prisen innen norsk dans, for forestillingen «Irre» som hadde premiere i januar. «Irre» ble stemplet som en av Kreutzerkompanis desidert beste produksjoner av både publikum og kritikere. Om deres forrige forestilling «I got places to go, right?», som hadde premiere i desember samme år, ble det sagt:

«Uforutsigbar fornøyelse (…) Richardsen tøyer grensene til sitt koreografiske uttrykk uten å miste kjernen i sin koreografiske stil. Om du ikke har sett Kreutzerkompani før, er nå en god tid å begynne.» (Bergens Tidene)

«Underlig fint» (Bergensavisen)

«Innovativt og urovekkende (…) viser en utsøkt holdning til koreografiens muligheter, og inneholder en urovekkende påminnelse om vår tids mange former for distansert intimitet – tilgjengelig, men upersonlig, eller personlig, men utilgjengelig…» (Morgenbladet)

Legg til ekstern kalender…