Kurt Johannessen og Verdensteatret på Kunstnernes Hus

Kurt Johannessen

Kunstnernes Hus inviterer til en omfattende presentasjon av kunstneren Kurt Johannessen. Utstillingen fyller alle utstillingsrom i første etasje og viser i hovedsak nye installasjoner og videoverk.

Johannessen regnes som en av de mest sentrale innenfor norsk performancekunst, men arbeider også med installasjoner, tegning og bøker. Ved å forenkle det kjente og redusere formen til et minimalistisk språk, har han i over 20 år gitt oss møter med undringen rundt mange av livets sentrale spørsmål. Det vil bli anledning til å se performance med Kurt Johannessen flere ganger under utstillingsperioden.

Utstillingen er produsert i samarbeid med Bergen Kunstmuseum.

Verdensteatret

Kunstnernes Hus presenterer kunstgruppen Verdensteatret som i fem uker inntar begge overlyssalene med 2 store installasjonsverk. Gruppen består av kunstnere fra forskjellige kunstgrener, og lager performancekunst, audiovisuelle konserter og installasjoner som kombinerer tilsynelatende uforenelige teknologier og materialer. Verkene er så særegne i sine uttrykk at de færreste har sett noe lignende. De oppleves ofte som en type orkesterverk eller musikalske audiovisuelle romlige komposisjoner. I den ene overlyssalen vises for første gang i Norge det elektromekaniske figurteater-maskineriet ”Fortellerorkesteret” (2004-06) I den andre salen presenteres et helt nytt installasjonsverk som er under utvikling helt fram til utstillingsåpningen.

Verdensteatret er støttet av Norsk Kulturråd.

Teksten er fra pressemeldingen til Kunstnernes Hus

Tider for Performance og Omvisninger:

Søndag 28 Oktober: Kl.12.00 Performance. Kl.13.00 Omvisning.

Lørdag 17 November: Kl.13.00 Kurt presenterer og leser frå egne bøker.

Søndag 18 November: Kl.13.00 Performance. Kl.14.00 Omvisning: Kurt presenterer og leser frå egne bøker

Legg til ekstern kalender…