Porcupine Tree (Special Guest: Anathema)

Aftenposten skriver:

Det britiske bandet Porcupine Tree spilte i Oslo for et utsolgt Rockefeller i sommer. I november vender de tilbake – denne gangen på Sentrum Scene, skriver de på sin hjemmeside. Under sommerens konsert mistet de lyden, så de har kanskje insistert på et annet konsertsted denne gangen.

Bandet startet opp så tidlig som i 1987 og de har gitt ut åtte studioalbum så langt. Det niende albumet, " Fear of a Blank Planet" kom i april i år.

Musikken til Porcupine Tree kan plasseres innenfor den progressive rocken, men de tar avstikkere både til den melodiske pop, heavy metal og psykedelisk triphop.

I spissen av bandet står allsidige Steven Wilson. Ved siden av å fronte Porcupine Tree har han blant annet være produsent for både Opeth og Anja Garbarek. Han har også et “hobby-prosjekt” sammen med Aviv Geffen kalt Blackfield. De ga nettopp ut albumet “Blackfield II”

Porcupine Tree består av Steven Wilson (vokal, gitar og bass), Richard Barbieri (keyboard og piano), Colin Edwin (vokal og bass) og Gavin Harrison (trommer).

Med seg som oppvarmere har de britiske Anathema, som spiller en blanding av døds- og trashmetall.

Legg til ekstern kalender…