Fußball : Football av Harun Farocki

[Bilde]

Den tyske filmkunstneren Harun Farocki fikk tilgang til alle opptak som ble gjort under VM-finalen i 2006, både fra FIFA og fra sikkerhetskameraer. På bakgrunn av dette materialet, og ved å bruke egne opptak fra kampen, har Farocki satt sammen et videoverk som gjør fotball-VM til samtidskunst.

Ved hjelp at spilleanalyser, mobile grafer som viser spillernes aktivitetsnivåer og skjematiske framstillinger av pasninger, presenterer Farocki en digital analyse av VM-finalen, inkludert den uforglemmelige nedskallingen av Zinédine Zidane.

Deep Play ble vist under den store kunstmønstringen Documenta 12 i Kassel i sommer og er kjøpt inn til Nasjonalmuseets samling.

En spesialversjon av videoen Deep Play vises på flatskjermer inne på Oslo S Flytogterminalen øvre plan og ved inng. nord til T-banen.

I tillegg vises verket “Melouda Fouled” på fasaden på Oslo S (hovedinngangen) og på Flytogterminalens fasade.

Åpning 13. oktober kl 13.00 Oslo S
Sted: Flytogterminalen, øvre plan
Utdrag fra Jo Strømgrens fotballballett “A Dance Tribute to the Art of Football” åpner utstillingen på Oslo S. Harun Farocki vil være tilstede på åpningen.

Kl. 15.00 Åpning av Deep Play på Museet for Samtidskunst.

Utstillingens varighet Oslo S: 13. oktober til 27. november 2007
Utstillingens varighet på Museet for Samtidskunst: 13. oktober til 6. januar 2008

Utstillingen presenteres i samarbeid med Norges Fotballforbund.

Fotballfans, kunstinteresserte og togreisende kan glede seg til Farockis dagboknotater om prosjektet Deep Play som distribueres i avisform i samarbeid med Fotballforbundet, NSB og Nasjonalmuseet.

Legg til ekstern kalender…