Kjettersk Kjeller

Den største sammensvergelsen: Illuminatus, verdenshistoriens skumle herskere.

18.10.2007 • Kjelleren under Den Gode Café i Fredensborgveien 13, Oslo • Vi åpner kl. 19, og du må være fylt 18 år og ha 50 kroner for å komme inn.

Historiker Øystein Sørensen snakker om
Den største sammensvergelsen: Illuminatus, verdenshistoriens skumle herskere.

Norgesmesterskap i konspirasjonsteorier.

Vi feirer også utgivelsen av Ulvers nye plate Shadows of the Sun.

Dette blir en helt spesiell kveld for oss Kjellermennesker, fordi vi endelig har slått kloa i en foredragsholder vi har ønsket oss i årevis.

Øystein Sørensen er professor i historie ved Universitetet i Oslo, og kjent som en eminent forsker og formidler. Hans nye bok heter ”Den store sammensvergelsen – Historien om det hemmelige selskapet Illuminatus og dets mange ugjerninger.” Dermed var det klart at vi måtte feire denne utgivelsen med en skikkelig Illuminatus-aften.

I 1776 grunnla bayeren Adam Weishaupt Illuminatus-ordenen. Ordenen var en hemmelig losje som forsøkte å infiltrere og overta frimurerlosjer, for slik å kunne utbre sine opplysningsidealer. Illuminatene var ikke mange, men blant dem var storheter som dikteren Goethe.

Noen år etter ble ordenen forbudt av bayerske myndigheter, og Illuminatus-ordenen forsvant. Eller gjorde den det?

Allerede på denne tiden dukket det nemlig opp påstander om at Illuminatus var mye mektigere og skumlere enn noen skulle tro. Disse påstandene har fortsatt til våre dager, og har sine talsmenn også her i Norge. Disse påstår at illuminatene sto bak både den franske og russiske revolusjon, begge verdenskriger, globalisering og normoppløsning. Målet er et verdendiktatur under Illuminatus’ onde idealer.

I sitt foredrag skal Sørensen ta oss med på en reise gjennom de mest mørklagte sidene av verdenshistorien. Og siden våre gjester etterpå vil vite det meste som er å vite om skumle sammensvergelser, tenkte vi like godt å la dem teste kunnskapene i vårt annet NM i konspirasjonsteorier.

Her kan du lansere dine egne konspirasjonsteorier, få dem vurdert av vårt dommerpanel ledet av Sørensen selv, og vinne eksemplarer av boken hans. Hver deltager eller lag får to minutter på mikrofonen, og det er en åpen hemmelighet at humor er et godt våpen i kampen om tittelen som norgesmester i konspirasjonteorier.

I tillegg blir det selvfølgelig en masse musikk, og når vi først er inne på musikk, har vi også celebre gjester denne kvelden. Ulver er et band vi Kjellermenneskene har stor sans for, noe som blant annet har gitt seg utslag i at Ulvers egen Storeulv har gjestet Kjelleren som gjestesnurrer flere ganger.

Rundt denne Kjelleren kommer Ulver med sin nye plate ”Shadows of the Sun”, og det er noe vi må feire. Denne kvelden blir dermed også en slippefest for ”Shadows of the Sun”, som vil inngå i premiene for norgesmesterskapet. Ulvene vil også være med i dommerpanelet.

Velkommen til en Kjettersk Kjeller vi virkelig har gledet oss lenge til!

Stedet er kjelleren under Den Gode Café i Fredensborgveien 13 i Oslo, tiden er torsdag 18. oktober kl. 19:00. Det koster 50 kroner å komme inn og du må ha fylt 18 år.

Legg til ekstern kalender…