Singer Songer

NRK P1-turneen – nå også i samarbeid med Rikskonsertene!

Singer Songer er et samarbeidsprosjekt mellom Danmarks Radio, ROSA, NRK P1 og Rikskonsertene. Hensikten er å fremme kjennskap til de respektive lands populærmusikk gjennom en konsertturné med artister fra begge land. Det er også en uttalt hensikt at singer/songwritere skal skape noe nytt sammen, til glede for seg og publikum.

Årets turné er den tredje i rekken, men det er første året at Rikskonsertene er med. I år er Christel Alsos og William Hut norske representanter, mens Eivør Pálsdóttir og bandet Boat Man Love representerer henholdsvis Færøyene og Danmark. Tidligere har artister som Ane Brun, Christer Knutsen, Real Ones, Marthe Valle og Thom Hell vært med fra norsk side.

Christel Alsos er 23 år gammel og kommer fra Fauske i Nordland. Hun ga ut sitt debutalbum ”Closing the Distance” tidligere i år og oppnådde stor suksess med singelen ”Come On”, som du kunne høre mye på blant annet NRK P1. Albumet solgte 30.000 på tre måneder, noe som gjorde henne til en av de bestselgende kvinnelige artister i Norge våren 2007. Hun oppgir sine musikalske forbilder til å være stort sett alle med en stemme, en gitar eller et piano pluss en historie å fortelle.

William Hut er tidligere frontfigur i bergensbandet Poor Rich Ones og har i mange år vært en populær gjest på landets mer intime scener. Med sin aldeles praktfulle stemme har han trollbundet publikum med både egne og andres låter. Williams store gjennombrudd som soloartist kom i 2006 med albumet ”Nightfall”, og låta ”Take it Easy” var en av fjorårets mest spilte låter på norsk radio.

Fra Færøyene kommer Eivør Pálsdóttir, en kraftfull artist med en magisk stemme og en enorm karisma. Hennes sterkeste varemerke er tolkningene av færøyske viser, ballader og salmer.

Bandet Boat Man Love kommer fra Danmark hvor de har markert seg som et forrykende liveband. Hver for seg er de fire erfarne musikere, som i følge eget utsagn blir enda sterkere sammen. De har jobbet som backingband for flere kjente, danske artister som Tim Christensen og Michael Falch. For tiden jobber de med sitt andre album.

Vi gleder oss til å se disse nordiske artistene hver gjøre egne ting, samarbeide på hverandres låter og ikke minst gjøre hverandres låter. Det kommer til å bli en skjønn og musikalsk forvirring…

Legg til ekstern kalender…