Frivillig på ressurssenter i Oslo Røde Kors

[Bilde]
Dette er et informasjonsmøte for dem som er interessert i å jobbe med barn og ungdom på våre 4 ressurssentre. De befinner seg på Majorstuen, Groruddalen, Mortensrud og Oslo Sentrum. Møtet finner sted i Oslo Røde Kors’ lokaler, Christian Kroghs gate 15 i 5. etasje kl. 18.00 – 19.30

Ressurssentrene i Oslo er tuftet på “Groruddalmodellen” og våre erfaringer med Oslo Røde Kors Internasjonale Senter (ORKIS); i hovedsak Røde Kors Telefonen for Barn og Unge. Flere titusener barn, hvor mange har opplevd krenkelser og lider i det stille, har ringt oss for råd, veiledning eller “bare” for å snakke med en trygg voksenperson. Disse erfaringene har vi tatt med oss i møte med lokale og sentrale myndigheters ønske om mer humanitær bistand fra Røde Kors. Ressurssentrene er et supplement til det offentliges tilbud, og skal først og fremst bidra til å bedre barn og unges oppvekstvilkår.

Ressurssentrenes størrelse, posisjon og tilhørighet i hovedstaden begynner å bli godt integrert. Tre av fire ressurssentre er by ledende når det gjelder oppslutning. I 2004 hadde sentrene 80.186 besøk, dvs. ca. 422 mennesker i gjennomsnitt pr. dag. 6.642 personer var da registrerte brukere av sentrene. I ressurssentrene på Grorud, Mortensrud, Majorstuen og Sentrum/Grønland renner fortiden over av mennesker som av ulike grunner benytter dem. Det være seg Internettkafé for ungdom i alderen 13 (15) til 25 år, leksehjelp for ungdommer i ungdomsskolealder til høyskolenivå, til våre Kvinnekafeer hvor sivilarbeidere passer kvinnenes barn. Vi ser også at behovet er økende ved Internettkafeer for foreldre.

Legg til ekstern kalender…