AL JARREAU med The NDR BIGBAND

Oslo Konserthus skriver:

Året 2007 startet storartet for Al Jarreau, som fikk to Grammy-priser (nominert til tre) for sin siste plate “Givin’ It Up” som ble utgitt i oktober 2006 og som han spilte inn sammen med George Benson. Tidlig i mars ble han beæret med tittelen “Living Legend” for sin deltagelse i “Jazz in Our Time”.

Al Jarrau har vunnet sju Grammy-priser og er den eneste artisten som har vunnet Grammy tre ganger i tre ulike kategorier: jazz, R&B og pop – et tydelig bevis på hans allsidighet. Selv sier han at han alltid har vekslet mellom musikkgenrene og føler av og til at han passer inn i alle musikkgenre og andre ganger at han ikke passer inn i noen?

Al Jarreau’s unike stemme er en av verdens mest dyrebare musikalske skatter. Hans kreative musikalske uttrykk har gjort ham til en av de mest spennende og kritikerroste artister i vår tid. Det er ikke overraskende at han har perfeksjonert sin teknikk til et høyt kunsterisk nivå. Han har tross alt sunget siden han var fire år, har harmonisert med sine brødre og opptrådte mye alene i hjemstaten Wisconsin. Han ble oppdaget i 1975 i Los Angeles av Warner Brothers og skrev platekontrakt. Hans internasjonale karriere tok av i 1977 på hans første verdensturné. På 80-tallet fikk han stjernestatus etter suksessalbumene “This Time” og “Breakin’ Away”. I 2001 ble han beæret med stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Al opptrådte i Oslo Konserthus sist i august 2004. Da skrev Aftenpostens anmelder: "Ekstatisk Jarreau i Konserthuset.
Bare så det er klart: 64-årige Al Jarreau har stadig det meste under kontroll. Applausen møtte denne ytterst særpregede artisten allerede før han kom tuslende ensom inn på scenen, lett scattende på “Route 66”, og begeistringen ville ingen ende ta under det mer enn tre timer lange showet, avviklet uten pause. Et opplegg så å si uten dødpunkter".

Legg til ekstern kalender…