KRYPTO Astrid Runde Saxegaard.

SOFT har gleden av å invitere til åpning av Astrid Runde Saxegaards separatutstilling Krypto, lørdag 20. oktober kl. 13.
Utstillingen åpnes med introduksjon av billedkunstner Lotte Konow-Lund.

Utstillingen står til 9.desember.

Astrid Runde Saxegaard er en billedkunstner som hovedsakelig jobber med tekstile uttrykk. Hun finner materialer til sine arbeider blant kasserte tekstiler og gjenstander fra vår forbrukskultur, og setter dem sammen til nye veggtekstiler, objekter og installasjoner. Allerede ladete objekter og materialer bearbeides og kombineres i arbeidene hennes, og nye ofte surrealistiske historier oppstår.

På SOFT vil Astrid Runde Saxegaard presentere en mangfoldig utstilling som består av tekstile arbeider montert på vegg og hengende fritt i rommet, objekt, fotografi og video.

Kunsthistoriker Janicke Iversen skriver i katalogteksten til utstillingen: I møtet med hennes kunst trekkes man således inn i et mentalt assosiativt landskap som i det ene øyeblikket bringer frem velkjente og gjerne humoristiske minner fra vår felles kulturarv og egen barndom, men som i det neste forløser underliggende og langt mer foruroligende tankebilder. Vekselvirkningen mellom det gode og det vonde ligger latent.

Astrid Runde Saxegaard er født i 1968 i Volda. Hun tok hovedfag i tekstil ved tidligere SHKS, nå Kunsthøyskolen i Oslo, i 1996. Samme år debuterte hun på Høstutstillingen med arbeidet ”Naken”. Hun deltok også på Høstutstillingen i 2006.

Pressevisning etter avtale. Kontakt koordinator på 22 33 59 82 eller [email protected]

Åpningstider: tirs-fre 12 – 17, lør – søn 12-16
Adresse: Rådhusgaten 20, 0151 Oslo
www.tekstilkunst.org

Legg til ekstern kalender…