Film as a Critical Practice - Seminar og filmprogram

Film as a Critical Practice er et seminar og et filmprogram organisert av Marta Kuzma, direktør ved Office for Contemporary Art Norway (OCA).

Seminaret vil samle kunstnere, kritikere og teoretikere til en diskusjon om film som kritisk praksis, gjennom å se nærmere på de politiske og psykoanalytiske dimensjonene ved film. Temaene kommer til å strekke seg fra strategier for integrering av dokumentarteknikker og narrative brudd, til utviklingenen av slik metodikk, eksemplifisert ved Guy Debord i The Society of the Spectacle. Seminaret vil utforske referanser og cinematografiske eksempler på verk med politisk og kritisk utgangspunkt, fra 60- og 70-tallet til i dag. Seminaret skal også undersøke en redefinering av tilskuerrollen i relasjon til det visuelle.

Filmprogrammet, som er kuratert av Ian White – Adjunct Curator of Film, Whitechapel Gallery, London -, blir arrangert i sammenheng med seminaret om kvelden fredag 9. november og lørdag 10. november.

Seminaret vil bl.a. inneholde forelesninger/presentasjoner av
Pablo Lafuente, ansvarlig redaktør i det London-baserte samtidskunst- tidsskriftet Afterall. Peter Osborne, Direktør ved Centre for Research in Modern European Philosophy ved Middlesex University i London, Laura Mulvey, Professor i Film and Media Studies ved Birkbeck College, University of London. Ordstyrer er Marta Kuzma.

Legg til ekstern kalender…
#film, #kunst