ACTION JAZZ PÅ MONO: FLYING LOTUS (US)



Hip-hop produsent og musiker Flying Lotus (aka. Steven Ellison) fra Winnetka, California henter inspirasjonen sin fra jazz, elektronika og brasiliansk musikk, men hjertet hans ligger dypt planta i hip-hopens verden. FlyLo (som han også blir kalt) er kjent for seige beats med ambient og hazy preg, dyp bass og nesten skummelt taima off-time perkusjon. Elementene fletter seg elegant sammen i et organisk univers av feite beats og drømmende kaotisk atmosfære.

Selv med jazzen i blodet (mannen er grandnevø av ingen ringere enn Alice Coltrane, John Coltranes kone) fikk han i trettenårsaldern smaken på hip-hop i form av en ikke helt ukjent skive med navnet “Doggystyle”. The Doggfather fikk FlyLo inn på den rette sti og han har siden den gang vært flittig på jobb i labratoriet for å perfeksjonere sin noe uortodokse stil. Mannen påstår selv at han lagde sine feteste beats med en Roland MC-505 han skaffa seg som femtenåring, etter hans “skjebnefulle” møte med Snoop Dog.

Debuten “1983” kom ut på Plug Research Records i 2006. I år signa han med Warp Records og slapp EPen “Reset”, som har vært tilgjengelig i din lokale platesjappe siden 1. oktober. Flying Lotus bruker EPen til å gi oss en liten smak på hva vi har å vente fra albumet som kommer ut på Warp en gang i 2008. EPen toucher elegant innom et lite utvalg av det vi håper neste års langspiller har å by på. Med spor som den nedstrippa elektroperla “Dance Floor Stalker”, den underjordiske “Tea Leaf Dancers” og bassdrivet i “Spicy Sammich” er det lett å glede seg til onsdag 21. november.

“When I signed to Warp I saw it as a chance to end a lot of speculation about my sound, I didn’t want to think I just did one thing, or one style. The EP was a chance to start over with a new perspective and vision. That’s why it’s called “Reset”…. "

Denne kvelden blir Mono skyggelagt i en strøm av organiske beats. Med dype bassganger skremmer vi modsa i bakgården inn på den nystarta voksenbaren Q og lar onsdag være onsdag. Legg kortet i baren, løs opp i dansemuskelen og glem verden utafor i et par timer. Alt tilsier at dette kommer til å bli en legendarisk aften i Pløens gate.

Flying Lotus har faktisk lagd et lite spill i forbindelse med “Reset” EPn: Sjekk det ut her.

Legg til ekstern kalender…