Førpremiere Emmas Lykke i Vika 2

FØRPREMIERE MED FORFATTERBESØK
VIKA TORSDAG 18.10 kl 18:00
Under førpremieren på filmen til romanen Emmas lykke 18. oktober kl. 18 i Vika kino sal 2 i Oslo vil den tyske forfatteren Claudia Schreiber, som også har skrevet filmmanuset, komme for å fortelle om utfordringene med å lage filmmanus av boka om kjærlighetshistorien mellom grisebonden Emma og den kreftsyke Max.

Claudia Schreiber romandebuterte med Emmas lykke (Emmas Glück) i 2003, en kritikerrost bok som fikk stor oppmerksomhet i Tyskland. Frem til debutsuksessen jobbet hun som radio- og fjernsynsjournalist, men nå er hun heltidsforfatter. Når boken skulle filmatiseres tok hun selv ansvar for å skrive filmens manuskript. Filmens regissør er den unge Sven Taddicken som debuterte med den merksnodige “Getting My Brother Laid” i 2001.
Emmas lykke er en varm og underholdende feel-good film med en alvorlig undertone. Filmspråket er friskt og lekent, og det er lett å la seg sjarmere av solfylte bilder og Emmas jordnære og vinnende vesen.

Både boka og filmen Emmas lykke er samtidig befriende enkel og finurlig velkomponert. Det er både rørende og hysterisk morsomt, det er fantasifullt, sjarmerende friskt om romantikk, med frittgående høner, griseslakting og om aktiv dødshjelp!

Max, som har fått livet sitt snudd på hodet når han får vite at han er alvorlig syk, stjeler kompanjongens Ferrari og et betydelig pengebeløp. Ved en øde bondegård, midt på natten, krasjer han bokstabelig talt inn i Emmas verden. Lykken ligger ved Emmas føtter. I bilen finner hun en mann og nok penger til å redde gården og grisene som hun er i ferd med å miste i en tvangsauksjon.

Slik begynner en tragikomisk kjærlighetshistorie med en uvanlig slutt. Emma er rotete, sterk og veldig uavhengig. Hun slakter grisene på sin egen utradisjonelle måte, nemlig med kjærlighet. Max er et moderne storby-nevrotisk ordensmenneske som når han våkner eter kollisjonen, befinner seg på en skitten og shabby bondegård. Han er for syk til å dra, han har ingen bil og han finner ikke pengene sine. Han blir, og det oppstår den uunngåelige søte musikken blant glade griser og frittgående høner. Emmas lykke er en varm og underholdene feel-good film med en alvorlig undertone. Filmspråket er friskt og lekent, og det er lett og la seg sjarmere av solfylte bilder og Emmas jordnære og vinnende vesen.

Legg til ekstern kalender…