PJOTR SAPEGIN - skisser/arbeider gjennom 17 år

Pjotr Sapegin er en av Norges fremste animasjonsfilmskapere og direktør for filmproduksjonsselskapet Pravda AS. I løpet av sine 17 år i Norge, har hans mange animasjonsfilmer vunnet mer enn 80 priser nasjonalt og internasjonalt.

Sapegins filmer bør være godt kjent for publikum, mens de tallrike tegningene laget i forbindelse med dem, er en ukjent del av hans arbeid. Nå, for første gang, blir disse tegningene vist for publikum.

I tillegg til filmskisser fra Amandavinnerne “Aria” og “Huset på Kampen”, viser Pjotr Sapegin storyboards, konseptskisser, stemningsskisser, og mye mer, fra en rekke andre prosjekter, både realiserte og ikke-realiserte. Det vil i tillegg til alle tegningene, som dekker galleriveggene fra gulv til tak, vises klipp fra flere av filmene til Sapegin.

Besøkende til utstillingen vil også få anledning til å prøve seg som animatører i den interaktive installasjonen “Glassbordet”. Et fullt fungerende animasjonsoppsett der hvem som helst kan animere noen ruter og se resultatet.

Kort liste over Sapegins viktigste filmproduksjoner :

Edvard 1993
Ippolitta 1994
Katten Mons 1995
Huset på Kampen 1998
Salt Kværn 1999
Snegler 1999
I et hjørne av verden 2000
Aria 2001
Gennom mine tykke briller 2003
Nå skal du høre 2005

Velkommen til åpning lørdag 20. oktober kl 13.00!

Utstillingsperiode : 20. oktober – 11. november

Legg til ekstern kalender…