”Knitrepop fra Rykestrasse 68”: Konsert med Hanne Hukkelberg

”Knitrepop med jazzrusk i lomma”, er beskrivelsen den kritikerroste artisten Hanne Hukkelberg selv har brukt om sin musikk. På hennes siste album Rykestrasse 68 (2006), er det et halvt års opphold i Berlin som særlig har påvirket ”knitrepopen”. Resultatet er et besnærende knippe cinematiske melodier befolket av alt fra sprettballer og gamle sykkeleiker til malende katter!

Med seg til Nasjonalbiblioteket har Hanne Hukkelberg fire framtredende multiinstrumentalister: Lena Nymark, Kåre Vestrheim, Henning Sandsdalen og Peter Baden. Bandets faste lydprodusent er Asle Karstad.

Foto: Colin Eick

Hanne Hukkelbergs konsert avholdes i forbindelse med Nasjonalbibliotekets utstilling ”Jeg har en koffert i Berlin” – Nordmenn i Berlin rundt 1900 og 2000. Utstillingen varer fra 2. november 2007 til februar 2008, og tar utgangspunkt i ulike nordmenns opphold i verdensbyen rundt to århundreskifter. Blant disse finner vi i senere tid mange unge norske musikere som har latt seg inspirere av den kosmopolitiske smeltedigelen. Men få opphold har resultert i så formfullendte og overbevisende kunstverk som Spellemannprisvinnende Rykestrasse 68.

Legg til ekstern kalender…