Strategikonferansen 2007 - Er du for et rettferdig internasjonalt finanssystem?

Nå har du en unik mulighet til å høre Sony Kapoor, internasjonal finans-og utviklingskonsulent, Rick Rowden fra Action Aid USA, Angel Furlan fra Latindad,
Savior Mwamba fra Civil Society for Poverty Reduction i Zambia
og et knippe andre av verdens fremste forskere og aktivister fra landene som rammes av Verdensbanken og IMFs politikk. De skal diskutere alternativer for et rettferdig internasjonalt finanssystem.

I dag går det en flom av penger fra Sør til Nord og en bekk fra Nord til Sør. Bekken er lagt i rør og er sterkt regulert gjennom betingelser og kondisjonalitet fra rike donorer. Flommen flyter nesten uregulert gjennom skatteparadiser og urettferdige handelsregler uanvendelig til rike land i Nord. Bekken består av bistand, gjeldslette og nye lån.

Hva er alternativene til et slikt system? Hva gjøres? Hva kan vi gjøre? Hva gjør Norge?

Konferansen vil ta for seg aktuelle spørsmål som Sør-banken, reform av internasjonale finansintitusjoner, illegitim gjeld og ansvarlig långivning, skatteflukt og skatteparadiser.

Konferansen avholdes kl 10.15 – 15.00 på Håndverkeren konferansesenter i Oslo, og arrangeres av Norges Sosiale Forum og Slett U-landsgjelda.

Legg til ekstern kalender…