Klima - hva skjer?

Ved tildelingen av Nobels fredspris til FNs klimapanel og Al Gore, ble klimatrusselen for alvor løftet opp på et høyt nivå — i menigmanns bevissthet såvel som på den politiske dagsorden. En av verdens fremste klimaforskere, NASAs James E. Hansen, sier det på denne måten:
«Ny vitenskapelig kunnskap om jordens klima som er blitt tilgjengelig de siste årene, har dyptgripende implikasjoner. Vi er ved et vendepunkt. Dersom vi ikke beveger oss i en grunnleggende ny retning for hvordan vi skaffer oss energi, vil vi sette i gang ustoppelige og irreversible klimaendringer.»

Hansens advarsel står skrevet i forordet han har levert til Ole Mathismoens nye bok Klima – hva skjer. For å belyse noen av de utfordringer klimaendringene representerer, inviterer Font Forlag deg til et arrangement på det nye Litteraturhuset i Wergelandsveien 29 i Oslo, tirsdag 30. oktober kl. 16.00. Der vil flere sentrale aktører dele sine tanker om problemstillinger knyttet til hva som skjer − og til hva som kan gjøres.

Innledere:
Erik Solheim, Miljø- og utviklingsminister. Frederic Hauge, leder av Bellona. Eystein Jansen, professor ved Bjerknessenteret for klimaforskning og medlem av FNs Klimapanel. Ole Mathismoen, journalist og forfatter av boken Klima – hva skjer.

Legg til ekstern kalender…