D.O.R.: Deadly Orgone Radiation Kaupang – Nyhistorisme for vår tid

D.O.R. : Deadly Orgone Radiation
Kaupang – Nyhistorisme for vår tid

LAIV PÅ UKS!

I halvannet døgn hermetiseres deler av UKS´ lokaler som åsted for en historisk laiv. Gallerirommet forvandles til et travelt handelssted anno 850. Her gjøres det gode og dårlige foretninger, ryktene svirrer, drukkenskap og tyveri, noen forelsker seg andre blir drept…

Publikum inviteres til å følge laiven direkte på ”storskjerm” fra kl. 23.00 fredag, og lørdag mellom kl. 12.00 og 16.00. Søndag kl. 12.00-16.00 åpnes kaupangen for publikum.

D.O.R. er et samarbeid mellom billedkunstnerne Kristian Ø. Dahl,
Steinar Kristensen og Sverre Gullesen. Gruppen har hentet sitt navn fra psykolog og fysiker Wilhelm Reich’ teorier om ”Deadly Orgone Radiation”, som oppstår ved en uheldig kombinasjon av energier. Gjennom å reinkarnere historien om Kaupang på UKS, fremlegger D.O.R. en parallellitet som peker på skandinavisk ur-urbanisme og programmatisk situasjonisme. I et skulpturelt og scenografisk landskap med referanser til norsk natur og folklore, samt svartmetall og ”live” tar D.O.R. spranget fra samtidsdramaet inn i den nyhistoriske spillverdenen. En arkaisk stilisering blir koblet opp med mythos kjent fra fantasy-verdenen.

Legg til ekstern kalender…