åpning av fire nye utstillinger

Jone Kvie, Per Formo, Inger Johanne Nygren og Armando Santos

Jone Kvie stiller ut skulptur i overlyssalen. Det er første gang han stiller ut i galleriet. Kvie er fra Stavanger, men bor og arbeider i Sverige. I herværende utstilling viser Kvie 5 skulpturer i materialene lakkert bronse, stål, jesmonite og papiermache. Utgangspunktet for tematikken i Kvies arbeider er hans interesse for universet, naturens ekstreme krefter og storslagne fenomener. Kunsthistoriske paralleller kan trekkes til romantikkens kunst der det lille mennesket stilles opp mot den mektige naturen.

Per Formo stiller ut nye malerier i vindussalen. Utstillingen er Formos første separate i galleriet. Formo viser et titalls malerier i teknikken akryl på mdf-plater. (Medium Density Fibreboard). Verkene skapes gjennom en digital skisseprosess, mens selve utførelsen er analog oppmåling, opptegning, maling med maskeringstape og akryl. Maleriene har alle samme format, 120×120 cm og samme uregelmessige ytre form. Formo bekjenner seg til det abstrakte maleriet og arbeider med en type motivfremstillinger som har røtter i den konkrete kunsten. Han insisterer på at det abstrakte, konkrete maleriet inntar en posisjon som både konkrete, materielle objekter og abstrakte, mentale bilder.

Inger Johanne stiller ut nye akvareller i 2. etasjes lille sal. Utstillingen er hennes andre i galleriet. Nygrens akvareller føyer seg inn i en tradisjon hvor ting blir beskrevet nøyaktig og virkelighetstro. Oppstilt i organiserte grupper eller som enkeltgjenstander, avbildes blyanter, fyrstikker eller spisebestikk i naturlig størrelse sett ovenfra. Billedrommets bakgrunn er det hvite akvarellpapiret som tingene er plassert på. En usynlig lyskilde fra siden legger kraftige slagskygger og slik svevende i flaten, vil elementene framtre som løsrevet fra tid og sted. Tingene i Nygrens stillebenmotiver er hentet fra hverdagslivet og kan virke uanselige og verdiløse. De er redskaper med et slitt preg. Deres preg kan skape assosiasjoner omkring forgjengelighet. Samtidig rommer tingene åpenbart fortellinger som kommer tydelig til syne på måten de er lagt i geometriske mønstre på. Titlene på akvarellene bidrar også til å underbygge og karakterisere handlinger og personbeskrivelser fra kunsthistorien og privatlivets sfære.

Armando Santos stiller ut nye tekstilarbeider i 2. etasje. Utstillingen er Santos’ første i galleriet. Santos arbeider med klær i sjiktet mellom skulpturelt objekt og bruk. Han har utviklet en ide som bygger på gjenbruk av tekstiler hvor materialenes bruksområde og status endres i nitidige omformingsprosesser. Siden han leverte hovedfagsoppgaven med tittelen ”Blue jeans new dreams” i 2001, har resirkulert dongeri vært et viktig utgangspunkt for utviklingen av produkter. Materialvalget kan samtidig bidra til å skape holdninger omkring forbrukermentalitet. I sin utforskning av overflater og uttrykk har Santos etter hvert innlemmet andre type tekstiler som for eksempel kassert bomullssateng.

Legg til ekstern kalender…