Utstilling: Jørn E. Vestad og Sidsel Schjerven

Jørn E. Vestad – PÅ SPORET AV DEN TAPTE TID – 20 malerier på lerret

Jørn E. Vestad bygger opp sine oljemalerier med flere lag av informasjon. Arbeidene trer frem med stor presisjon og nøyaktighet. Betrakteren kan se glimt fra forskjellige tidsepoker med mennesker som satte preg på sin samtid. I persongalleriet finner vi blant andre: Albert Einstein, Franz Kafka, Marcel Proust, Marlene Dietrich og Elisabeth I, sammen med ukjente mennesker.

Utstillingen, ”PÅ SPORET AV DEN TAPTE TID”, setter spørsmålstegn ved livets mysterier, og er en undring over livets innhold. Denne undringen refererer til menneskets felles historie og fremtid og til enkeltmenneskets individuelle skjebne.

Jørn E. Vestad spør ganske enkelt: Hvem er vi? Hvor går vi nå?

Hvor fører livets reise oss videre – og hva vil vi oppleve underveis?

Sidsel Schjerven – SLEEPING BEAUTY – 12 malerier på lerret

Sidsel Schjervens arbeider konsentrerer seg om et interiør i forfall. Men dette interiøret som er hentet fra et toscansk slott har sine særegne kvaliteter i denne tilstanden. Slottet er overgitt til seg selv og er som tittelen sier en ”SLEEPING BEAUTY”.

Schjervens malerier viser interiøret som en allegori over menneskets forgjengelighet, skjønnhet og forfall. Hun maler de forskjellige rommene som personligheter som kan overføres på forskjellige typer mennesker. En kan også se maleriene som et menneske med forskjellige nyanser i sin personlighet. En bør jo heller ikke glemme hva det er: Et forfallent slott som bærer preg av fordums storhet.

Dette kan kanskje få betrakteren til å tenke på at byggverk og mennesker kan henholdsvis restaureres og restitueres.

Legg til ekstern kalender…