PerformanceProgram07: Adrian Heatfield (GB) «Walking Out of Life»

PerformanceProgram07 er et samarbeid mellom UKS og Black Box Teater. Over tretti kunstnere og grupper skal presentere performancearbeid – med like mange innfallsvinkler som det er kunstnere eller samarbeidskonstellasjoner.

Adrian Heathfield (GB): Walking Out of Life.
Forelesning

Adrian Heathfield er en av Storbritannias ledende kuratorer og kunstskribenter innen feltet live art og performance. Han er blant annet kjent for det omfattende programmet Live Culture på Tate Modern våren 2003.

Heathfield har gitt ut bøkene Live: Art and Performance, Small Acts og Shattered Anatomies: Traces of the Body in Performance. Han er professor i Performance and Visual Culture ved Roehampton University i London.

Walking Out of Life er en forelesnings-performance om eksilets og hjemmets natur. Med utgangspunkt i Tehching Hsiehs One Year Performance (1981-1982), hvor kunstneren gjennom et helt år vandrer gatelangs og bostedsløs rundt i New York, bruker Heathfield Hsiehs vandring som springbrett for en slentrende skrivemåte som tar opp spørsmål om minne, byen og tilhørighet.

Inngår i PerformanceProgram07.

Legg til ekstern kalender…