Dose of the Same Medicine, installasjon av Jet Pascua

Jet Pascua har sin utdanning fra Department of Studio Arts ved University of the Philippines og Kunsthøgskolen i Oslo (Kunstakademiet). Han har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og på Filippinene, bl.a. i West Gallery og Galleri 139 i Manila, Galleri 21:25 i Oslo, og Arctic Gallery i Tromsø. I tillegg har han deltatt på utstillinger ved UKS (Unge Kunstnernes Samfund), Galleri Seilduken, og KIASMA i Helsinki.

Æ, Ø, Å…Æ, Ø, Å… Disse tre vokalene har hovedrollen i installasjonen “Dose of the Same Medicine”. Installasjonen består av store piller i tre forskjellige størrelser og former, og hver størrelse bærer en vokal. Pillene er plassert på et malt gulv omgitt av en video som presenterer nærfokus av munnen til ulike innvandrere i Norge. De prøver å uttale vokalene så godt de kan, men det meste av uttalen blir feil.

“Dose of the Same Medicine” reiser spørsmål knyttet til innvandring og integrering. Ved å bruke språket, som spiller en avgjørende rolle for å definere ens kultur og identitet, forsøker verket å utfordre det konsept det er å “bli norsk”. Gjennom historien har piller alltid levd et dobbelt liv. Piller brukes både som kur, kortsiktig løsning, og som misbruk. Dette verket refererer til den komplekse virkelighet man møter i form av integreringspolitikk hvor samme tiltak kan defineres som både løsning og problem.

3. november – 25. november 2007

Legg til ekstern kalender…