Lansering av det psykologiske Tidsskriftet GAFFEL Ψ

Det greske tegnet Psi, eller Ψ, er (mindre) kjent som symbolet for psykologi. 1. mai satt tre unge mennesker rundt et spisebord i Waldemar Thranes gate i Oslo og bestemte seg for å starte et psykolgisk tidsskrift i magasinformat. Vi kalte prosjekt “Gaffel” etter det nevnte symbolet.


Det har ikke skjedd noe på Psykologisk institutt på 60 år. Verken på forskningsfronten, innen IKT og telefax, eller i kantineassortementet. Så ærlige må vi være. Det har vært sælig lite nyskapning på studenttilbudsfronten… For 60 år siden startet flotte Impuls opp. Med Gaffel håper vi å komplementere Impuls ved å være mindre fagtidsskrift, men mer magasin. Vi håper også at Gaffel kan bidra til å få ungdommen bort fra Facebook og tilbake til den virkelige verden. “Skap noe, mann, ikke bare sitt der og chat” har hele tiden vært et motto. Faktisk også en vedtekt. Fredsprisvinner Al Gore har sagt at regnskogen er “the single biggest threat in our fight for a better climate”. Det finnes massevis av andre argumenter for å trykke på papir, men dette er kanskje det som veier tyngst.


Det blir fest på Psykolgisk institutt tirsdag 30. oktober. Dørene åpner kl 18. Der kan du utrolig nok få se forelesere (og anerkjente norske fagpersoner; Tor Endestad, Geir Overskeid, Henning Bang, Christine Mohn) miste all troverdighet i bandet Brain Damage. Potensiell classic. Det blir i tillegg quiz, teatergruppen Morrari fremfører et verk ad hoc, og Los Machos spiller danselåter ut i de lange nattetimer. Helt til kl 24, med andre ord…


Sum deg sammen og ta med 30 kroner for å kjøpe historiens første Gaffel-utgave! Åpent for alle som vil.

Legg til ekstern kalender…