En aften

  • Freezeframe/ Still Image – serie bilder av Cecilie Bjørgås Jordheim. Freezeframe/ Still Image er et ledd i undersøkelsen av et bevegelig og et ubevegelig medium; film og maleri. Bildene er malerier, silketrykk og diverse annet media på 3 lag av pleksiglass. Silketrykkene på hvert av maleriene er stillfoto av håndkolorerte super 8-filmer og er dermed en direkte videreføring av arbeidet med film, og samtidig en ubevegelig tredimensjonalisering av dette.

Still_Image_2<ahref=“http://www.flickr.com/photos/proverommet/1802743941/” title=“Photo Sharing”>Freezeframe_3

  • On the margins av Åke Sjöberg. Installasjon med video, tegninger, collage og objekter.
    “I think we as individuals are created in the same way as you make a collage. Everything we hear and see are subconsciously sorted through and used for creating our unique personality. When we choose our sources of input we choose what we will become.”
  • Replikk vil presentere og selge Replikk #24. Replikk er et bergensbasert og studentdrevet tidsskrift for human- og samfunnsvitenskap ved UiB og Kunsthøyskolen i Bergen. Bidragsytere er i hovedsak masterstudenter, skribenter, akademikere, diktere, oversettere og kunstnere. Replikk ønsker å være et tidsskrift hvor unge og lovende mennesker får mulighet til å arbeide fram gode og interessante tekster, innenfor et bredt spekter av fagfelt. Replikk gis ut to ganger i året. Temaet for Replikk #24 er “Elitisme”. Vi lokker med tekster om norske eliter og eliteforskning, religiøse eliter, forskeres språkbruk, venstresidas selvransakelser, den historiske konstruksjonen av komponistgeniet, arkitektur og antimakt, intervju med Noam Chomsky, samt et kunstbidrag av Sidsel Meineche, laget spesielt for Replikk #24.

Omslag Replikk #24

  • Jon Michael Evenrød leser en tekst om hvordan det kan gå når noen ringer på ytterdøra og man befinner seg alene på den andre siden… Om hvordan det lille motet til den lille mannen svikter når det gjelder som mest…
  • Filmkollektivet presenterer og viser en trailer fra dokumentarfilmen Mann Kvinne Kaffe som har kinopremière 9. november.

MKKplakat

  • Studentteateret Immaturus viser utdrag fra Lilleskogen av Jesper Halle. Regi: Siri Løkholm Ramberg og Synne Ytre-Arne. ”Dette stykket handler om barn, men det er ikke meningen at det skal spilles av eller for barn, og heller ikke barnslig”, skriver Halle i manusets forord. Like fullt er det et lekent stykke, som har en tidvis naiv og barnlig tilnærming til sitt vanskelige tema. Innenfor piggtrådgjerdet rundt Lilleskogen skjuler det seg nemlig mer enn tomme hytter og beryktede lassiser. Av barn og fulle folk får man høre sannheten, heter det, og nettopp slik er det i Lilleskogen. Gjennom barnas lek, samtaler og maktspill kommer det til syne en virkelighet som er like råtten som den er sann. Overgrep mot barn er tema i Immaturus sin første oppsetning på Scene USF, Verftet. Spilles 9.-16.11 kl. 19.30
  • DJ hele kvelden: Shingri-la. En liten bunke plater etter farmor var startskuddet for de vinylsvingende utskeielsene til dette siste stjerneskuddet på Bergens dj-himmel. Denne kvelden tar hun med seg platene sine ned til Prøverommet for å gi de prøvende en variert og velgjørende blanding bakgrunnslyd. Shingri-la disker opp med snertne saker som kunne glidd rett inn som soundtrack til dine dager i ei hengekøye på ei karibisk øy. Sødmefylt, frekt og knitrende!
Legg til ekstern kalender…