Elizabeth: The Golden Age (FP)

Om en æra… en historie om en kvinnes korstog for å kontrollere kjærlighet, knuse fiender og sikre sin posisjon som et elsket symbol i den vestlige verden.
Året er 1585 og etter å ha regjert over England i nesten tre årtier, må dronning Elizabeth I fremdeles kjempe mot andres blodtørst etter tronen og den snikende trusselen om svik i familien.

På den andre siden av Den engelske kanalen blåser en destruktiv vind av fundamentalistisk katolisisme over det 16. århundrets Europa, med Spanias Philip II som ledende figur. Kong Philip – med sin mektige hær og en armada som dominerer havet – har Kirken i Roma og Inkvisisjonen i ryggen. Han presenterer en forestående trussel for dronning og land…den mørke og gudfryktige kongen er fast besluttet på å styrte den protestantiske “kjetteren” fra tronen og gjøre England til en romersk-katolsk prakt igjen.

Mens Elizabeth forbereder seg på å gå i krig for å forsvare sitt imperium, kjemper hun også for å balansere mellom sine eldgamle, royale plikter og en uventet svakhet, sin kjærlighet til Raleigh – til tross for hans status som simpel borger. En kjærlighet som forblir forbudt for en dronning som har lovet sin kropp og sjel til landet. Uten mulighet eller vilje til å kunne følge opp sin lidenskap, oppmuntrer Elizabeth sin fremste hoffdame, Bess, til å inngå et vennskapsforhold til Raleigh . Men denne strategien plasserer Elizabeth i sentrum for deres begynnende kjærlighet for hverandre. Elizabeth har ikke annet valg enn å iaktta hvordan deres følelser for hverandre blir stadig sterkere. I den stormfulle og eventyrlige Raleigh ser hun ikke bare en intellektuell og ildfull jevnbyrdig, men også en veiviser for et land bortenfor, den uoppdagede verden, den uendelige…friheten. Ved å velge ut Bess til å ta hennes plass, er hun tvunget til å gjøre et smertefullt og endelig valg mellom å være kvinne eller dronning.

Og mens Elizabeth setter kursen ut i verden, fortsetter hennes fortrolige rådgiver, Sir Francis Walsingham (Rush), å lede et mesterlig marionetteteater på hennes plass hjemme – for å sikre hennes absolutte makt. Gjennom et finmasket nettverk av spioner avdekker Walsingham et attentat som kan bli farlig for kronen. Men når han avslører forrædere som kan inkludere Elizabeths egen kusine Mary Stuart (to ganger Oscarnominerte Samantha Morton), styrer han England, uvitende, inn på en ødeleggende kurs.

Premieredato: 02.11.07

Legg til ekstern kalender…