Gjesteforelesning: James Carpenter

I samarbeid med VELUX ønsker AHO velkommen arkitekten og glassdesigneren James Carpenter. Carpenter er i Oslo i anledning konferansen Lyskultur 2007 torsdag 1. november. Fredag forteller han om sitt arbeid i en gjesteforelesning ved AHO.

James Carpenter er utdannet innen arkitektur og skulptur ved Rhode Island School of Design i 1972. Han hold tidlig en rekke utstillinger med skulpturer og filminstallasjoner i USA og Europa. Frem til 1982 arbeidet han ved Corning Glass Works in Corning, New York, med fokus på utvikling av nye glassmaterialer i kombinasjon med bl.a. foto og keramikk. Dette forskningsarbeidet var rettet mot potensiell bruk innen arkitektur, som bedre kunne nyttiggjøre seg de unike teknologiske mulighetene ulike glasstyper har til å kontrollere og manipulere lys og informasjon. Dette arbeidet brakte ham i tur tilbake tilarkitekturfaget.

Det teoretiske og estetisk fokuset i forskningen på industrimaterialer, i tillegg til Carpenters stadige praksis innen arkitektonisk prosjektering og strukturell glassdesign er en stadig kilde til informasjon og guide for firmaet James Carpenter Design Associates.

Carpenter har mottatt en rekke priser, deriblant the National Environmental Design Award fra the Smithsonian Institution, the American Institute of Architects Honor Award og en MacArthur Foundation Fellowship in 2004.

Legg til ekstern kalender…