Kaldt produkt

Av Matias Faldbakken. Regi: Mattias Huhn. Med: Birgitte Larsen, Agnes Kittelsen, Ole Johan Skjelbred, Øystein Røger og Gard Eidsvold.

”For mig er frihet den højeste og første livsbetingelse.” Med Ibsens sitat setter Matias Faldbakkens omskrivning av Ibsens ET DUKKEHJEM abort og menneskets verdi på dagsordenen. Når kommer menneskets frihet på kant med menneskets verdi?

I KALDT PRODUKT er Nora Helmer jurist og samboer med Torvald Johansen, en snowboarder med dårlig sædkvalitet. Han har levd et liv i glam med piker, vin og kokain – og rotet seg inn i et miljø av lysskye folk. I en illegal pokerklubb satser han en natt altfor mye, og taper. Han tror at faren til Nora betaler gjelden. Sannheten er at Nora fikser opp ved å bli med en av kompisene hans til Syden for å gjøre opp ”på naturmåten”. Nå er hun gravid, men hvem er faren?

Torvald tror at han plutselig har fått til det som lenge har virket umulig, mens kompisen Frode Quale har snoket i legejournalene og vet at Torvald ikke er i stand til å lage barn. I mellom dem står en fortvilet og høygravid Nora. Hennes beste venn er den deprimerte husvennen Rank, som forteller Nora om postnatal abort – en abort på barn som allerede er født. Quale truer med å fortelle Torvald om det som er skjedd, og sender sannheten om den uventede graviditeten på sms. Batteriet går, og meldingen blir liggende ulest – mens spenningen stiger. Får han vite det? Hva vil Nora gjøre da?

Forestillingen varer ca 90 min uten pause

Legg til ekstern kalender…