Gus van Sants "Mala noche"

Nypremiere på Gus Van Sants sjelden viste debutfilm!

Intervju med Gus van Sant i Dagsavisen 8. nov

Walt er en ung slask fra slummen i Portland. Når han ikke driver dank, står han står bak kassa i nærbutikken og selger brennevin til byens boms. En dag forelsker Walt seg i 16-årige Johnny, en meksikansk innvandrer uten oppholdstillatelse eller arbeid. Johnny kan ikke et ord engelsk, men virker villig til å gjøre det meste for å tjene en dollar. Et skjørt vennskap oppstår, men er det kun bygget på gjensidig utnyttelse?

Med et budsjett på 25 000 dollar lagde Gus Van Sant i 1985 sin første spillefilm Mala Noche, basert på Walt Curtis’ selvbiografiske roman ved samme navn. Resultatet er en rå og politisk ukorrekt historie med masse guts. Mala Noche gjorde det bra på festivaler, og ble kåret til årets beste independentfilm av The Los Angeles Film Critics’ Association. Siden den gang har den forblitt en film som har vært notorisk vanskelig å få sett.

Mala Noche satt sammen med Stranger Than Paradise startskuddet for amerikansk independentfilms gullalder, og den kan trygt kalles den første new queer cinema-filmen. Filmen blir nå vist for første gang i Norge på mange år i en helt ny 35mm-kopi.

Legg til ekstern kalender…