SUNKISSED : dj ata / alter ego(live) / olle abstract / olanskii & g-ha / diskjokke & vinny villbass

Sunkissed utlyser fest og kaos-alarm i nedregate igjen! Og denne gangen er det alvor. Playhouse-sjef DJ Ata er tilbake og stiller sammen med ingen ringere en elektro-techno gigantene Alter Ego live. I tillegg skal vi feire så det rister i akerselva at g-HA mer enn rettmessig er kåret til Norges besteste dj i Natt og Dag!!! Det er selvsagt noe vi har visst lenge chez Sunkissed, men ekstra fart blir det uansett! Og ikke minst fordi norges neste store house produsent (aka DiskJokke) slipper sitt første album ‘Staying In’ [Smalltownsupersound] samme kveld, i tett samspill med dj-partner og Sunkissed-resident Vinny Villbass. Sa jeg forresten at dj Gudfar Olle Abstract varmer opp saker og ting i hovedrommet? Eller at g-HA & Olanskii endelig er tilbake i samme rom med frie tøyler til kvelden tar reper’n? Det er med andre ord bare å pusse danseskoa til Nico!!!

Alter Ego er på ferde igjen. Etter at ‘Rocker’, ‘Daktari’ og ‘Raw’ fra forrige album rev dansgulv i filler kloden over for noen år tilbake, er Roman Flügel og Jörn Elling Wuttke tilbake med monsteret ‘Why Not?" og et album ved samme navn. Både sammen og hver for seg utgjør Roman og Jörn Elling nærmest en egen kanon innen tysk house, minimal, elektro og techno, og sammen driver de Klang Elektronik etiketten. Tilsammen har gutta en diskografi som kan ta pusten fra de fleste (og det er vel ikke mange der ute i dansemusikkens verden som ikke en gang har gått bananas til Roman Flügels ’Geht’s Noch?’). Og dette er et live sett vi har sikla på lenge, for Alter Ego har ikke for vane å holde tilbake på gassen. Drivende, pumpende, elektrisk og beint ut drøyt er bare noen stikkord.

Sammen med Alter Ego kommer også Playhouse og Robert-Johnson sjefen Dj Ata. Playhouse trenger vel ikke noen stor introduskjon i norge, etiketten har vært essensiell i platebagger landet over siden midten av ’90 tallet. Ata driver også Robert-Johnson i Frankfurt, et sted som forlengst har blitt en av Europas mest legendariske klubber. Men først og fremst er Ata en sykt dyktig dj som har blitt en av våre mest faste utenlandske gjester.

Fra ti og utover denne kvelden veiver DiskJokke igang en gjennomlytting av debut albumet på Smalltwonsupersound. Jokke ble signet etter at supersound sjef Joakim Haugland, og et samlet pressekorps, kicket stort på Jokke’s ‘Cold Out’ bidrag til Sunkissed mix CD’en. Men Jokke begynte på ingen måte der, han har alt sluppet en 12" på Dj T’s kred-etikett Kindisch, en søsteretikett til Get Physical, og en 12" til er på vei (med blant annet låta ‘Big Flash’ som vi beint ut spår tung rotasjon kloden over). Han har nylig remikset storheter som Blockparty, Lindstrøm, Spektrum og 120 Days ,og mange av låtene hans lenge gått som varmt hvetebrød på Sunkissed. Etter albumet spiller DiskJokke og Vinny Villbass opp til elektronifisert hus-dans slik bare disse to kan!

Han spillte en snutt for oss på Sunkissed Live i år, men endelig er det klart for at Olle Abstract kan få ta føringen på Sunkissed. Denne gangen får han æren av å åpne hovedrommet og flekse sine betydelige dj evner. For det ingen hvem-som-helst vi snakker om her. Ikke bare har han over et tiår under beltet som danse musikk sjef på P3, han er også uten tvil norges dj svar på Tony Soprano og en av våre kronede naschspiel konger. Det er med andre ord heller tydelig hvor festen begynner denne kvelden.

Det går så griner for Sunkissed i disse dager. Ok, så Luciano ble syk (mon tro om ikke han dukker opp 7 juni isteden…), men Thomas Melchior spillte jo fletta av oss istedenfor! Og nå kommer vi massivt tilbake med enda en storkveld. Vi har nettopp bekreftet en ‘residency’ med fire kvelder i året på Robert-Johnson i Tyskland, i tillegg fortsetter vi som før på Fabric (Olanskii varmet nylig opp i hovedrommet) og til neste år kommer nok neste Mix CD (The Sunkissed Annual!). Men først og fremst grattis til g-HA som etter nærmere to tiår endelig kan sette kronen på knotten som norges største dj!! Satan så velfortjent! Og for første gang siden desember i fjor er radarparet g-HA & Olanskii endelig tilbake i samme rom og klare for å legge det i grus til siste tone.

Sunkissed fremover:
Lørdag 15 Desember: 120 Days [live], A Mountain of One [live], Leo Elstob [Faith], g-HA & Olanskii

Vær sunkissed :

Legg til ekstern kalender…