BLAME IT ON THE BOOGIE

Åpning av utstillingen Blame it on the Boogie på KunstVerket Galleri. Silje Heggren viser nye malerier. Og på åpningen blir det gratis vin og sånn.

Her er klipping fra presseskrivet:

Silje Heggrens utstilling ”Blame it on the Boogie” tar utgangspunkt i menneskers søken etter lykke og tilhørighet. Maleriene avbilder unge mennesker som er samlet på konserter, barer eller på vei hjem fra fest.
De ser tilsynelatende glade og fornøyde ut. Heggren ønsker å stille spørsmål ved denne hedonismen og iøynefallende lykketilstanden. Er disse menneskene egentlig så sorgløse og tilfredse som de fremstår?
Samtidig ytrer hun også en fascinasjon rundt tema som gruppetilhørighet/individualisme. Og forsøker med en generell gjengivelse av disse menneskene å fange øyeblikket hvor ekstasen og de koreograferte bevegelsene som klapping og dansing etc har tatt overhånd i et felleskap. Menneskene som avbildes i maleriene kan i utgangspunktet være hvem som helst, men ved å gjengi noen av dem mer detaljert enn andre, tillater Heggren betrakteren å merke seg individene ut fra massen.

Silje Heggren benytter seg av mange kunsthistoriske referanser i sine maleri. Foruten Lichtenstein og Hopper, har Heggren selv uttalt sin fascinasjon for andre pop-kunstnere som David Hockney, Richard Hamilton, japanske samtidskunstnere og tegneseriekunstnere (Moebius).
Maleriene er bygget opp på grunnlag av fotografier og er gjort i sterke farger. Heggren benytter seg ikke av projisering eller data. Kunstneren sier selv: ”Denne teknikken er et middel for å oppnå følgende: at betrakteren kan oppleve bildene som ekte, og som virkelige – direkte, men samtidig stiliserte – slik våre egne opplevelser ofte framstår i hukommelsen.”

På utstillingen vil Heggren i tillegg til maleriene, også vise en skulptur; en smeltet discokule som roterer.

Silje Heggren er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet og Kunstakademiet i Helsinki, 2002. Hun arbeider med maleri, men også video og lydinstallasjon. Heggren er også en aktør innenfor musikkscenen i Bergen og har i tillegg til å ha jobbet som kurator også erfaring som DJ, designer og radiovert.
Hun har tidligere hatt separatutstillinger bl.a. i galleri Bouhlou i Bergen, Østfold Kunstnersenter og hun var også festivalkunster i Stavanger under Maijazz -07.

Legg til ekstern kalender…