HIMMELWEG

av Juan A. Mayorga Ruano. Oversatt av Ole Skjelbred.

«Jeg følte et forferdelig gap av ensomhet åpne seg mellom meg og disse tyskerne og disse jødene. Jeg begynte å føle at jeg også var et leketøy. Men hva lekte vi? Og hvor var jeg egentlig? Tretti kilometer nord for Berlin, en meter fra Gottfried, men hvor?»

1942, midt i Europa. Barn leker. Et par småprater på en benk. Landsbyboere går til sine daglige gjøremål. Fra togstasjonen leder en rampe opp til en slags hangar. Det er dette observatøren ser. Han noterer og fotograferer. Han har en følelse av at noe er galt, men ingen bevis. Hva skal han skrive i rapporten sin?

HIMMELWEG av den spanske dramatikeren Juan Mayorga (f. 1965) er et skuespill om løgn, språk og iscenesettelse, og om ofre, overgripere og skyldspørsmål.
Regien er ved Alexander Mørk-Eidem (f. 1971), som de siste årene har gjort seg bemerket som en av Skandinavias mest interessante sceneinstruktører. Han har hatt en rekke kritiker- og publikumssuksesser på Stockholms Stadsteater, og i januar 2008 har han æren av å være første regissør ut når Det Kongelige Teater åpner sitt nye teaterhus. Åpningsforestillingen blir HAMLET. Mørk-Eidems forrige oppsetning på Nationaltheatret var GENGANGERE, som hadde premiere under fjorårets Ibsenfestival. Andre arbeider på Nationaltheatret inkluderer KONGSEMNERNE, TERRORISME, MANN UTEN HENSIKT og SPORVOGN TIL BEGJÆR.

Den spanske dramatikeren Juan Mayorga ble født i Madrid i 1965 og har forfattet en rekke tekster om teater og dramatikk. Han var en av grunnleggerne av teaterkollektivet El Astillero, og er i dag doktor i filosofi og underviser i dramaturgi i Madrid.

HIMMELWEG hadde skandinaviapremiere på Nationaltheatret 31. august 2007.

HIMMELWEG har en uvanlig sceneløsning. Når du kommer til forestillingen skal skoene dine plasseres i skohyller og du tar så plass på komfortable puter på gulvet.

Forestillingen varer ca 1 time og 45 minutter uten pause.

Legg til ekstern kalender…