BØYEN BENG

Tjohoooooo! Legendariske Bøyen Beng feirer 20-års dagen sin under Dyvekes bru, og har med seg en nyutgivelse av den svært etterspurte førsteplata “Kjærlighet vårt hat”.

Sakset fra Wikipedia:
Bøyen Beng er et folkepønk-band fra Oslo som siden starten i 1987 har hatt åtte ulike sammensetninger av både mannlige og kvinnelige musikere. Musikken er en egentappet variant av folkepønk, som de selv kaller sjangeren, med norske tekster og innslag av folketoner.

Bandet ble stiftet av Silja Starbo, Harald Lange (vokal), Wenke Simensen, Jon Hveding (gitar) og Kjersti Johansen. Bandet vakte oppsikt på Oslos rockescene på slutten av 1980-tallet med sin særegne musikk, så vel som sin uvanlige besetning. Rockeband med kvinnelige instrumentalister var ennå en sjeldenhet på denne tiden, og fele var heller ikke noe vanlig innslag i lokal hardrock, selv om band som for eksempel Veslefrikk hadde benyttet seg av dette 5-10 år før.

«Ødelegge ødelegge» roper Lange Harald mellom ørene. «Trå til nå og få det gjort, det er så mye jeg vil ha bort.» Selv den mest materialistiske og anti-anarkist kan ikke la vær å kjenne trangen til å gjøre opprør (…)

Til tross for at Bøyen Beng opplevde stor popularitet og pågang på sine konserter, og etterspørsel etter spillejobber over hele Norden, fikk bandet aldri platekontrakt. I likhet med andre samtidige norske band som ville noe med musikken sin, måtte Bøyen Beng besørge sine egne utgivelser. Det ble til en vane og et varemerke, samtlige utgivelser med bandet er uavhengige egenproduksjoner.

Legg til ekstern kalender…