Tetuzi Akiyama med norske venner!

Tetuzi Akiyama – elektrisk og akustisk gitar
Japan, f. 1964, bosatt i Tokyo.

Med nærmere 100 utgivelser bak seg, må Akiyama kunne sies å være en av de aller viktigste personlighetene innen japansk improvisasjonsmusikk. Han har spilt med et hav av improvisasjonsmusikerer verden over, og turnerer jevnlig i Europa og USA. Han har bakgrunn fra hardrock som tidlig tenåring, men kom tidlig også i kontakt med improvisert musikk, og startet improbandet Madhar i 1987. I de senere år har han også jobbet med klassisk og samtidsmusikk som fiolinist. Hans seneste opptredener og utgivelser som soloartist bærer tydelig preg av amerikansk blues og country, og hans soloutgivelse Route 13 to the Gates of Hell: live in Tokyo fra 2005 ble i magasinet The Wire plassert blandt årets 50 viktigste utgivelser.

Akiyama holder jevnlig konserter ved internasjonale musikkfestivaler, og har de siste årene opptrådt på What is Music (Australia, 2002), Alt Music (New Zealand, 2002 & 2004), Amplify (Tokyo, 2002 & New York, 2003), Musique Action (France, 2003 & 2005), Musique Innovatrices (France, 2003), Uchiage (Berlin & Vienna, 2004) and Instal (Glasgow, 2005).

5. desember - Master class på Norges Musikkhøgskole

9. desember -

Tetuzi Akiyama – gitarer

Eivind Lønning – trompet

Espen Reinertsen – saxofon

Martin Taxt – tuba

I desember kommer den velrennomerte improgitaristen Tetuzi Akiyama til Oslo for å spille inn plate med de ovenfornevnte musikerne. 9. desember er det mulig å få høre bandet live i LindemansalenNorges Musikkhøgskole. Kvartetten spilte to veldig velykkede konserter i Oslo i fjor, så det er bare å kjenne sin besøkelsestid! For spesielt interesserte kan vi informere om at Akiyama vil holde master class på Musikkhøgskolen den 5. desember kl.12. Og 7. desember vil han opptre med Jan Martin Smørdal på konsertserien (sic!) som finner sted på Sagene Kulturverksted.

For den som ikke har hørt om Tetuzi Akiyama anbefaler jeg et søk på youtube.

Legg til ekstern kalender…