Shining live på Club Maiden

Fjerde album fra gruppa Pitchfork kalte ”slående original” i forbindelse med forrige utgivelse. Shining har gått gjennom en formidabel utvikling under ledelse av låtskriver og frontmann Jørgen Munkeby (ex Jaga Jazzist) og fremstår idag som en hardtslående og meget vital kvartett med tråder til metal, jazz, filmmusikk, klassisk og samtidsmusikk. Pressen har droppet navn som The Mars Volta, Slayer, Mahavishnu Orchestra, King Crimson, This Heat, Ornette Coleman, Ligeti og Messiaen i sine forsøk på å beskrive musikken, noe som vitner om et spennende band som nekter å la seg sette i bås. ”Grindstone” er produsert av Kåre Chr. Vestrheim.

Shining fortsetter der de slapp med fjorårets Alarmpris-vinner “In The Kingdom Of Kitsch You Will Be A Monster”. “Grindstone” er hardtslående og variert med tunge riff, filmatiske tema og innslag av jazz og samtidsmusikk. Har blitt sammenlignet med alt fra The Mars Volta og King Crimson til Mahavishnu Orchestra og Henry Cow.

Shining er nå tilbake fra Europa turne sammen de hardtslående banda Enslaved og Keep Of Kalessin, og står nå på scenen i Øvre Vollsgate – bedre kjent som Club Maiden.

Alle bør kjenne sin besøkstid og forvente seg en herlig kveld!

Legg til ekstern kalender…