Drømmekonserten: The Blues Brothers – et fyrverkeri av lyd, lys og ellevill spilleglede!

[Bilde]

De legandariske The Blues Brothers inntar Kanonhallen søndag 9. desember!
I Knut Lothes og Arne Bildens figurer lages et fantastisk show sammen med Uranienborg Skolekorps og Vinderen Skoles Storband ledet av henholdsvis Karl Tomas Strømme og Even Kruse Skatrud. – Musikantene skvatt litt da jeg fortalte dem at James Brown ga musikerne sine bot hvis de spilte feil. Du kunne faktisk ende opp med å skylde penger hvis du var på turne med ham. Slik har vi det ikke i Vinderen… enda…, ler Even Kruse Skatrud, som synes det er flott at musikantene får kjennskap til denne musikken. – Den ligger jo til grunn for det meste av musikken de hører på hitlistene i dag, legger han til.

Det hele startet da Uranienborg Skolekorps rekrutterte ny dirigent på forsommeren. I likhet med Vinderen Skoles Musikkorps valgte de å satse på en profesjonell musiker til dirigentoppgaven.
Dette kan imidlertid lett kollidere med turneer og musikkoppdrag på kveldstid. Dirigentene i de to korpsene ble derfor enige om å vikariere for hverandre. Derfra var veien kort til å utvide samarbeidet. Vinderen hadde allerede planlagt og fått tilskudd til en Drømmekonsert. Uranienborg ble derfor invitert til å delta i Blues Brothers-prosjektet. Sterkt inspirert av filmen The Blues Brothers har Arne Bilden arrangert 12 låter fra filmen “The Blus Brothers” for korps. Medlemmene i begge korps har i forberedelsesperioden sett filmen og hørt musikken de skal fremføre på konserten, og de har blitt kjent med historien bak.

– Filmen/konserten viser musikk fra Negro Spirituals, gammel ekte blues, responsorialsang og er et bluesdokument som musikantene har godt av å være gjennom, sier Skatrud. På filmen er noen av bluesens beste musikere: James Brown, Cab Calloway, Ray Charles og Aretha Franklin – og skuespillerne er også av kjent kvalitet (for oss over 25…): John Candy, Carrie Fisher, Henry Gibson samt Steve Lawrence. – Å kjenne til artistene og musikken som er med i denne filmen er rett og slett viktig! Og kult!, repliserer dirigenten; det blir litt mer fres i hornet når de får høre hvordan det skal spilles først.

Musikantene i de to korpsene har øvd hver for seg i hele høst og skal møtes første gang på seminar 8. og 9. desember. I to dager skal de spille og foreberede konsert sammen med Knut Lothe og Arne Bilden. På konserten stiller alle i tidsriktig antrekk, aspirantene og juniorene i begge korps er oppvarmingsband. Dirigentene lover en annerledes korpsopplevelse – et fyrverkeri av lyd, lys og ellevill spilleglede!

GÅ IKKE GLIPP AV DENNE MULIGHETEN TIL Å FÅ EN KORPSOPPLEVELSE UTENOM DET VANLIGE!

Legg til ekstern kalender…