Lansering Kunstjournalen - B Post

I forbindelse med lanseringen på Torpedo vil det holdes en introduksjon ved Annette Kierulf (red) og Steinar Sekkingstad (red sek.), i tillegg til en presentasjon av bidragsyterne Gard Frantzsen (billedkunstner) og Camilla Krogli Hansen (billedkunstner).

Torpedo har gleden av å invitere til lansering av årets utgave av Kunstjournalen B – post. Redaksjonen bak Kunstjournalen hevder at 00-tallet i overraskende liten grad har blitt diskutert, og mener det var mye mer diskurs om nittitallet i 1997 enn det er om 00-tallet i 2007. Derfor er siste nummer viet kunstscenen på 00-tallet. Det kan kanskje innvendes at tiårstenkning er reduserende og gammeldags, lineær og historiserende. Samtidig er tiårstenkning besnærende i sin forenkling. Kanskje kan en slik avgrensning åpne opp for et kritisk blikk på egen samtid?

”Vårt mål er ikke å gi en objektiv oversikt over 00-tallets viktigste kunsthendelser til nå, derimot ønsker vi å bidra til økt dialog rundt noen av de fenomenene som representerer 00-tallet for oss. En rekke 00-talls hendelser har vi måttet utelate. Dette gjelder for eksempel de store omstillingene i kunstutdannelsen, opprettelsen av kuratorutdanning, nedbygging av nordisk samarbeid, maleriets stadige «tilbakekomst», nytt fokus på økologi og på feminisme, gjenbruk og revitalisering av modernismens former, og mye mer.

Vi har valgt å fokusere på to ytterpunkter av kunstfeltet. På den ene siden den internasjonale kunstbransjen, hvor økningen i antall messer og biennaler, samt globalisering av vestlig kunstsyn, er sterke tendenser. Det andre hovedfokuset tar for seg kunstpraksis, med hovedvekt på kritiske eller marginale uttrykksformer, som fanziner og lydkunst. Her har vi også invitert seks kunstnere til å presentere prosjekter spesielt laget for Kunstjournalen B-post. Mellom disse to bolkene presenterer vi en enquête hvor aktører med tilknytning til norsk kunstliv forteller om sitt inntrykk av 00-tallet så langt. Svarene viser kompleksiteten i kunstfeltet, og umuligheten av en enkel karakterisering av tiåret, men enkelte fellesnevnere peker likevel mot noen samstemte oppfattelser.”
Anette Kierulf, Steinar Sekkingstad.

Bidragsytere:
Mikkel Bolt, Jan Christensen, Christoph Cox, Power Ekroth, Gavin Jantjes, Erlend Hammer, Anne Szefer Karlsen, Tommy Olsson, Martin Schibli, Mark Sladen, Åsa Sonjasdotter, Karolin Tampere, Mattias Thronsen, Jorunn Veiteberg, Tora Visnes, og Chin-tao Wu. Bladet inneholder også kunstbidrag fra Jo Cook, Gard Andreas Frantzsen, Jan Freuchen, Ane Hjort Guttu, Camilla Krogli Hansen og Sex Tags.

Redaktør for 2007-utgaven: Annette Kierulf. Redaksjonssekretær Steinar Sekkingstad. Redaksjonsråd bestod av Jannecke Heien, Bjørg Taranger, Mari Aarre og Arne Rygg. Design: Jannecke Heien

VELKOMMEN !

Legg til ekstern kalender…