FNF viser filmen "Ò Horten"

Ny mandagsfilm – Ò Horten – presentasjon av Fujifilm og Juleavslutning!

Mandag 3.desember er det duket for årets siste samling. Vi viser først en “sneak preview” av det siste samarbeidet til regissører Bent Hamer og DP John Chr. Rosenlund i spillefilmen Ò Horten.

Straks etter filmen vil Guy Porcher fra Fujifilm holde en presentasjon av deres sortiment av filmstock, nyheter og allerede eksisterende produkter, og sammen med John Chr. Rosenlund snakke om valget og erfaringene med Fuji film brukt på Ò Horten.

Vi avrunder kvelden og et godt filmår med servering av lett tapas og øl, sponset av Fuji MotionPicture Film

Dørene åpner kl.19 og presentasjonen starter kl 19.30.

Vel møtt

Om filmen
Odd Horten har vært lokfører på Bergensbanen i en mannsalder. Han har en siste tur over fjellet igjen før han pensjoneres, men når toget forlater stasjonen uten Horten ombord, innser han at veien videre blir en reise uten trykte rutetabeller og velkjente stoppesteder. Odd Horten har blitt pensjonist og perrongen føles ikke som et trygt sted å bli stående.

O’ Horten er en melankolsk komedie om lokfører Odd Hortens første besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Gjennom varmt humoristiske og absurde situasjoner blir vi kjent med den noe forknytte Horten. Portrettet av ham blir en inntagende skildring av en eldre mann som mister retningssansen – og finner den igjen.

O’ Horten er Bent Hamers femte spillefilm. Hamer har vist at han har et eget håndlag med pensjonistenes lett absurde eksistenser i filmer som Eggs og Salmer fra kjøkkenet. Hovedpersonen Odd Horten har mange likhetstrekk med disse. Som Eggs og Salmer fra kjøkkenet er O’ Horten både en sørgmodig og morsom film.

BENT HAMER (manusforfatter, produsent, regissør)

Bent Hamer blir regnet som en av Norges mest spennende og særegne filmskapere. Han er manusforfatter, regissør og produserer sine filmer selv. Filmene hans har vunnet mange priser rundt om i verden. Eggs (1995) og Salmer fra kjøkkenet (2003) vant begge Amanda for beste kinofilm. Salmer fra kjøkkenet fikk også European Distribution Award i Cannes i 2003. Han har mottatt The International Film Critics Prize (FIPRESCI) to ganger og fått både Arne Skauen prisen og Aamot-statuetten, som er FILM&KINOs ærespris samt den norske kritikerprisen to ganger. Dagbladet kåret i sommer Salmer fra Kjøkkenet og Eggs til henholdsvis den 4. og den 8. beste norske filmen de siste 25 år. Hans siste film Factotum (2005) fikk bl.a. prisen for beste regi ved København Filmfestival. Filmene hans er vist på kino i mer enn førti land og er tatt ut til Cannes Film Festival tre ganger.

Legg til ekstern kalender…