FAUST

Første del av tragedien. Av Johann Wolfgang von Goethe. Gjendiktet av Åse Marie Nesse. Omarbeidet til bokmål av Runar Hodne. Bearbeidet av Oda Radoor og Runar Hodne.

FAUST-figuren er selve symbolet på det moderne mennesket som løsriver seg fra middelalderens gudstro og tradisjonsavhengighet, og former sin egen fremtid. I forlengelsen av Goethe velger* Torshovgruppa* å ta som utgangspunkt at gud er død og mennesket et menneske, uavhengig av kjønn. Det de vil brette ut er den amoralske historien som utspiller seg når mennesket møter sin demon, og gir seg livets iboende krefter i vold.

Tittelrollen gestaltes av nestoren i den nye Torshovgruppa, Monna Tandberg, som hadde hovedrollen som Mefisto i Natonaltheatrets forrige oppsetning av FAUST, på Hovedscenen i 1985. Anders T. Andersen inntar den djevelske fremtoningen som Mefistofeles, og med unntak av Gretchen, spilles de øvrige rollene av Birgitte Larsen. Jan Gunnar Røise hentes inn fra moderhuset til den nyskapte rollen som Hans; Gretchen tilpasset den kvinnelige FAUST-figuren i denne bearbeidelsen.

Scenografien er ved Olav Myrtvedt, som har skapt en farlig og fuktig atmosfære ved hjelp av over et tonn is fra Orderud design-ice i Østfold. Det blir altså ikke kun et spørsmål om tekstens slitestyrke, men om scenografiens bestandighet (hentet fra nationaltheatret.no).

Legg til ekstern kalender…