Kl 19.00 NMK/Notam Forum Henrik Hellstenius Musikalse iscenesettelser Kl 21.00 P2 Lytting Musikk i Brennpunktet: NMK Griegileum konsert

Henrik Hellstenius har de senere år arbeidet seg mot et poetisk musikalsk uttrykk hvor prosesser og spektralharmonikk er bærende pilarer. Harmonikken er ofte det som gir musikken både materiale og form, dog alltid underlagt en musikalsk/poetisk vilje.
Henrik Hellstenius, født i Bærum 28. april 1963, er blant de mest aktive i den yngre garde av norske komponister. Han har vært engasjert som pianist og komponist med ulike jazz- og rockeband, og også knyttet til en fri teatergruppe i flere år og høstet der erfaringer som har kommet vel med i hans arbeid med musikk til teater, ballett, fjernsyn og kortfilm.
Hellstenius produksjon spenner fra kammer- til orkesterverk via elektroakustiske verk og musikk til teater, film og ballett.
Hellstenius har avlagt kandidat- og diplomeksamen i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, og studert komposisjon, analyse og instrumentasjon med prof. Gérard Grisey ved Conservatoire Supérieur i Paris. Han har også studert computerstøttet komposisjon ved IRCAM.
Hans verker har vært representert i inn- og utland, på musikkfestivaler som Bourges Festival for elektroakustisk musikk i Frankrike, Internasjonal Rostrum i Paris, DUT-festivalen i København, Ultima, Music Factory og Risør Kammermusikkfestival.

Kl21.00 Griegileum lytting
Rett etter Forum vil det være mulighet å lytte til P2s Musikk i Brennpunktet som presenterer NMK prosjektet Griegileum: 4 elektro akustiske radiooverførte urfremføringer av komponistene Christian Blom, Bjørn Erik Haugen, Christian Jaksjø og Erik Dæhlin. Verkene har tatt utgangspunkt i Grieg jubileet og opptak gjort selv av Edvard Grieg.

Det vil bli servert vin!

Legg til ekstern kalender…