Åpent Akademi/Open Academy

Åpent Akademi 2007

Tradisjonen tro åpner Kunstakademiet i Oslo sine dører for omverdenen. Den 10. og 11. desember fra 16.00 til 20.00 arrangeres Åpent Akademi!

Her får de besøkende muligheten til å se hva som rører seg ved Kunstakademiet. Det er en begivenhet hvor alle nivåer, klassetrinn, uttrykk og teknikker vises side om side. Utstillingsrommet er våre daglige omgivelser og alle flater og rom kan benyttes. Det gule bygget ved siden av Slottsparken samt Mølleparken nr. 2 benyttes i sin helhet som ramme for en vandring gjennom lange korridorer, bratte trapper og underjordiske katakomber.

Åpent Akademi representerer en annen kunstopplevelse enn den vante gallerisituasjonen. Snarere enn å vandre inn i den hvite kubens sterile og førende omgivelser, tilbys et innblikk inn i kunstutdanningens mer praktisk funderte rammeverk. Atelier, auditorier, ganger, kjellere og trapperom brukes om hverandre, og regien mellom arbeidene er løs eller ikke-eksisterende. I kraft av at nesten 105 studenter med forskjellig fartstid og innfallsvinkel til kunstens mangfoldige uttrykk viser alt fra prosesser og skisserte prosjekter, til ferdige arbeider, gir åpen skole muligheten for et overblikk som du ikke finner i noen andre sammenhenger. Selvfølgelig gir den ikke et bilde på alt som skjer i det norske kunstlandskapet, men et overblikk over hvor Kunstakademiet befinner seg for øyeblikket.

Kunstakademiet i Oslo representerer i så måte mer enn kunsten du får se. Åpent Akademi speiler både individuelle studieløp, så vel som antydninger om et fremtidig kunstbegrep. Det er et utrykk for en politisk situasjon, en strukturell organisme i kontinuerlig endring, og ikke minst kunstneriske prosesser som ikke nærmer seg slutten, men snarere så vidt har begynt. Vi håper dere lar dere friste til en titt på tingens tilstand, så får dere selv vurdere resultatet. Uansett ønsker vi velkommen til et innblikk som går bakenfor mediekonflikter og politiske vedtak. Et rom hvor den praktiske virkeligheten er tilstede, snarere enn fagre ord og tomme taler. Dette er det vi holder på med, rett og slett, verken mer eller mindre.

Vi kan i tillegg til studiovisitter friste med:

- Tirsdag 11. desember arrangeres PIP-SHOW. Kvelden er viet performance, lydkunst, musikk og andre livebaserte utrykk. Begivenheten starter kl 20.00 i Skulptursalen. Med undertittelen “The Greatest Show on Earth” burde det love bra!

- Åpent Akademis ”Open Cinema” i auditoriet, hvor det vises et eget program med studenters videokunst.

Kunstakademiets studenter

Legg til ekstern kalender…