Bønder i byen festivalen 2007 - Firetop Mountain, Cacadou, Petajama, Broiler

20. desember, rett før ribba står på bordet, skjer årets happening på Månefisken i Oslo. 4 band fra Hamarområdet spiller på den aller første Bønder i byen festivalen. Dette er de fire bandene som spiller:

Petajama – erotisk ballerock
Hvis du trenger et slag i trynet, spark i lysken eller rett og slett en god gammel whiplash, anbefaler doktoren Petajama. Dette er rett fra vommen rock’n’roll som ikke tar noen snarveier via balladeland. Petajama beviser gang på gang at de spiller ballerock med mer baller enn noen andre. Disse guttene har perfeksjonert sitt desibeløs til det ytterste, og låter i dag bedre enn noensinne.

Petajama hører du her

Broiler – vaskeekte punk
Dette bandet har stått på sitt, og vært opprørske i over 10 år med sin norskspråklige punk. De låter som om Ebba Grön bestod av nordmenn eller som et Raga Rockers på speed. Mange kjenner dem under navnet Barn av regnbuen. Nå heter de Broiler, og er om mulig enda mer forbanna.

Lytt her

Cacadou- alternativ/folkrock
Sjørøverpop, præriepolka, balkanblues? Kjært barn har mange navn. Sikkert er det at Cacadou gjør akkurat hva de vil, når de vil. I sitt eget velkonstruerte univers, med Captain Ed som den store protagonisten, leker de med alskens instrumenter og stilarter. Bandet består av noen velkjente fjes fra Hamar og omegns musikkliv. Medlemmer av bandet har tidligere spilt i blant annet Shaft og Jack in the Box. Cacadou er et selvsikkert orkester med ekstremt smittende spilleglede.

Hør Cacadou her

Firetop Mountain – indierock/powerpop
Firetop Mountain har fått kjeft for sine egne beskyldninger om at de er et popband, siden de som har opplevd bandet live har vært vitne til et høyst energisk og uredd rockeband. Det hele kan nok skyldes at flere av medlemmene har erfaring fra langt mer bråkete band, og simpelthen ikke klarer å spille popen sin stille nok. Med referanser til indierock slik det hørtes ut på 90-tallet, 70-tallets powerpop og nyere band som Death Cab for Cutie, Jimmy Eat World og Rilo Kiley, bør publikum forvente seg et variert spekter av musikalske uttrykk. Likevel er det en rød tråd som binder det hele sammen; catchy låter som setter seg fast på hjernen. Bli ikke forundret om du nynner på en av låtene deres dager, kanskje uker, etter.

Hør på Firetop Mountain her

Legg til ekstern kalender…