I am legend

Gleder meg til filmatiseringen av Richard Mathesons supre skrekk-roman I am legend. Bra skal den visst være også (t o m Will Smith gir visst jernet, utrolig nok, i denne filmen).

Fra nettet:

I 2009 gikk et medisinsk eksperiment galt – fryktelig galt. Det meste av Jordas befolkning er utslettet. I New York er Robert Neville det eneste mennesket igjen. Men han er ikke alene, og han kjemper for livet.

I am Legend “Mitt navn er Robert Neville. Jeg er en overlevende i New York. Hvis det er noen der ute i det hele tatt. Vær så snill. Du er ikke alene.”
Denne meldingen har Neville sendt ut hver eneste dag i tre år med håp om å få kontakt med andre mennesker. Han har ennå ikke sett noen.
Neville er en glimrende forsker, men ikke engang han kunne stanse et fryktelig virus som var ustoppelig, umulig å kurere og menneskeskapt. Av en eller annen grunn er han selv immun, og er nå det siste overlevende mennesket i New York, og kanskje i hele verden. Men han er ikke alene. Muterte ofre for epidemien lurer i mørket. De følger hvert eneste skritt Neville tar mens de venter på at han skal begå en fatal feil. Som kanskje menneskehetens siste håp har Neville ett eneste oppdrag: å finne en måte å reversere effekten viruset har hatt ved å bruke sitt eget immune blod. Men han vet at han er i mindretall. Og tiden er i ferd med å løpe fra ham.

Om å legge New York øde
Den myldrende millionbyen New York er vanskelig å se for seg uten liv. Men i “I Am Legend” er nettopp fraværet av liv et sentralt element, og regissør Francis Lawrence medgir at det var krevende å gjøre New York til en stille, overgrodd by med ville dyr i gatene. En del av effekten er skapt av digitalt håndverk, men mange av bildene viser også ekte tomme gater.
- Vi stengte av store deler av områdene vi filmet i slik at vi ikke så tegn til liv i nærheten. Vi skrudde av lysene når vi kunne. Men det er uunngåelig at det langt der borte er trafikk, folk som går rundt, eller at det plutselig kommer en enslig person over gaten. I tillegg er det trafikklys og lys i bygninger. Dette var ting vi måtte håndtere i etterarbeidet, sier Lawrence.

På film for tredje gang
“I Am Legend” er basert på Richard Mathesons roman fra 1954, der handlingen er lagt til California på 1970-tallet. Boken er blitt filmatisert to ganger tidligere; først som “The Last Man On Earth” (1964), med Vincent Price, og som “The Omega Man” (1971), med Charlton Heston.

Legg til ekstern kalender…