Fotoklubbens Stormøte: Herdis Maria Siegert

Som vanlig starter Studentenes Fotoklubb semesteret med gjevt besøk! Vi er så heldige at vi kan starte 2008 med besøk av kunstfotografen Herdis Maria Siegert. Hun er en av få gjenværende kunstfotografer i Norge som utelukkende jobber analogt og i mørkerom, og har en lang rekke utstillinger bak seg både innenlands og utenlands. Hennes siste utstilling var en separatutstilling med navn “Hommage”, ved Haugar Vestfold Kunstmuseum i nov/des 2007. Hun er Hasselblad Master 2004, som er en av de høyeste utmerkelser fotografer kan få internasjonalt, og ble også tildelt den Norske Fotografiprisen i 2003.

Direktør Jan Åke Petterson ved Haugar skriver i museets årsprogram følgende om Siegerts utstilling:

“Fascinasjonen for landskapets evne til å påvirke våre mentale stemninger og prosesser går som en rød tråd gjennom hele hennes produksjon, fra de storslagne hav- og kystlandskapene til de nærmest abstrakte nærstudiene av sandstrender, svaberg og vannspeilinger, der særlig orkidéserien løfter frem de organiske formenes evne til billedmessige metamorfoser.
Samtidig bruker hun også sine fotografier til å formidle et klart kulturkritisk budskap, da vår tids respektløshet og destruktivitet har ført til at det nå er nødvendig å endre både menneskets holdninger og adferd for å kunne bevare denne skjønneheten intakt. Dette er hennes hommage, hennes hyllest til naturformene og en visuell anerkjennelse av deres egenverdi.”

Dette er en sjelden sjanse til å møte en av Norges største nålevende kunstfotografer. Siegert vil først vise et utvalg bilder og fortelle om disse, før det åpnes for spørsmål og diskusjon. Bokcafeen ligger rett innenfor lokalet, hvor det er lov å nyte foreksempel vin og øl under foredraget.

Studentenes Fotoklubb

Legg til ekstern kalender…