Bjørn Bjarre - Abstrakt Følelse etc.

Kunstnerforbundet har gleden av å presentere Bjørn Bjarre med skulptur og tegning i overlyssalen i perioden 12. januar – 3. februar 2008. Utstillingen er Bjarres første i galleriet.

Bjarre viser nye plastelinaskulpturer i serien Abstrakt Følelse som ble påbegynt i 1995. Utstillingen består i tillegg av en installasjon med skulpturer i malt bronse plassert på sokler og på gulvet. Videre viser han bok-skulpturer og et utvalg skisser og notater.

Bjarre arbeider med drømmer, barndom, hukommelse, materialitet og forgjengelighet. Skulpturene er absurde og formløse, men også realistiske og poetiske. De er håndlagde objekter som etterligner en masseproduksjonens estetikk inspirert av tegneserier, science-fiction og pop-kulturelle symboler. Samtidig som det fortelles en personlig historie, refereres det til kulturelle koder som setter verkene inn i en større idé- og kulturhistorisk sammenheng.

Bjørn Bjarre er utdannet fra Statens Kunstakademi i 1994, og han er tidligere redaktør av UKS-Forum for Samtidskunst. Han er bl.a innkjøpt av Nasjonalmuseet for Kunst, Bergen Kunstmuseum, Storebrand, Norsk Hydro, Nordea og Stortinget i tillegg til en rekke private samlere. Han har i høst vært aktuell på utstillingen Clusters – Nordeas kunstsamling, på Henie Onstad Kunstsenter, som varer til 13 januar. Senere i år blir han bl.a. aktuell med utstilling av kunstnergruppen Tegneklubben på Tegnerforbundet, og han deltar også til sommeren på det offentlige skulpturprosjektet Tempo Skien.

Legg til ekstern kalender…