Trio Mediæval & Consortium Vocale synger jula ut

Gregorianske hymner, folketoner og julesanger står på programmet når kvinnetrioen Trio Mediæval og mannsensemblet Consortium Vocale inviterer til nyttårskonsert i Trefoldighetskirken for sjette år på rad. Middelaldertonene fremføres med varme og klassisk presisjon og gir en fredfylt start på det nye året.

Trio Mediæval gav i høst ut sitt fjerde album, Folk Songs, til strålende kritikker i blant annet New York Times og Boston Globe, som har inkludert albumet på sin liste over de ti beste utgivelsene i 2007. Trioen er nylig kommet tilbake til Norge etter å ha avsluttet årets andre USA-turné med en konsert i Carnegie Hall i New York.

Trioen har gjort stor suksess med sine tolkninger av både flerstemt middelaldermusikk, folketoner og samtidsmusikk. Med seg på platen har de perkusjonisten Birger Mistereggen, som også deltar på konserten.

Consortium Vocale har i år gitt ut sitt andre album, Exaudiam eum. I 2004 vant de to førstepriser i den prestisjetunge internasjonale korkonkurransen Guido d’Arezzo. De har hatt en rekke oppdrag både i Norge og utenlands, blant annet ved verdensutstillingen i Hannover i 2003, og ved den gregorianske verdenskongressen i Hildesheim i Tyskland samme år.

Legg til ekstern kalender…